28/01/2024

El Betis refreda l’eufòria del Mallorca

2 min
Dani Rodríguez condueix la pilota al centre del camp

El Mallorca ha quedat en blanc a la Lliga després del bon paper a la Copa. El Betis, amb dues rematades a porta i un sol gol, ha refredat l’eufòria dels mallorquinistes després del bon partit davant el Girona. Però com ha quedat clar, la Lliga és una altra història i l’equip de Manuel Pellegrini ha sabut controlar millor les emocions, el joc i la pilota. Sense ser excessivament superior, el Betis ha mostrat més ofici que el Mallorca i després del gol no ha tengut gaires problemes per mantenir el control del partit. Javier Aguirre ha plantejat un onze clàssic on ha tornat la titularitat a Sergi Darder, després de no haver jugat ni un minut a la Copa.

Tot i que se li pot exigir un poc més, segurament el jugador d’Artà ha fet un dels millors partits des que tornà a l’illa. Darder ha jugat tots els minuts i ha aparegut en totes les accions d’atac. El fet que Aguirre l’hagi mantingut a l’equip durant tot el temps és senyal que el futbolista, en principi, no abandonarà el club en aquest mercat d’hivern. En el partit contra el Betis ha tornat a quedar clar que la punteria és l’eina o el recurs definitiu per guanyar partits. El Betis n’ha tingut més que el Mallorca en una sola oportunitat. En canvi, els mallorquinistes i, concretament, Prats ha enviat una pilota al travesser, amb el zero a zero en el marcador, i una altra a fora a pocs minuts de l’acabament quan tenia tota la porteria per a ell. El davanter va estar molt bé davant el Girona, amb dos gols, i no tant davant el Betis. L’únic detall positiu ha estat veure a Son Moix la reaparició de Muriqi. El kosovar és imprescindible a l’atac, sobretot quan només, com avui, queda el recurs de penjar pilotes a l’àrea. Un recurs que ha sabut controlar en tot moment el Betis, tot i ser dominat en el darrer tram del partit.

En definitiva, una nova ensopegada a Son Moix que torna a deixar el Mallorca massa a prop de la zona de descens. Ara el calendari no és gaire favorable, sobretot la pròxima jornada. L’equip d’Aguirre haurà d’afrontar un partit, a priori, molt complicat en un dels camps més difícils de la categoria. Divendres a les nou del vespre espera l’Athletic Club de Bilbao a San Mamés, segurament el més en forma del campionat. 

stats