OLIMPISME
Misc 28/04/2020

Experts japonesos defensen que sense vacuna, els Jocs Olímpics de l'any 2021 perillen

Tòquio proposa uns Jocs Olímpics sense cerimònia de clausura per estalviar

i
Toni Padilla
2 min
El primer ministre Shinzo Abe parlant sobre el futur dels Jocs.

BarcelonaL'impacte del covid-19 ha provocat la revolució més important al calendari dels Jocs Olímpics des de la Segona Guerra Mundial. Els Jocs han patit boicots i atacs terroristes, però sempre havien defensat les dates oficials. Enguany, en canvi, el COI ha acceptat que la cita prevista per aquest estiu a Tòquio es faci el 2021 a la capital japonesa. Però segons el president de l'Associació Mèdica del Japó, Yoshitake Yokokura, "sense una vacuna efectiva contra el covid-19, serà "extremadament difícil celebrar els propers jocs olímpics el 2021".

Així, el president del comitè organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, ha admès en una conversa amb el diari esportiu japonès Nikkan Sports, que si les dates previstes ara per al 2021 tampoc es poden defensar per culpa del coronavirus, "caldrà cancel·lar els Jocs, com va passar durant la Segona Guerra Mundial". Les últimes setmanes les autoritats japoneses han decretat l'estat d'alarma per l'increment de casos de covid-19.

Els organitzadors dels Jocs però, confien en poder celebrar la cita un any més tard, però la comunitat científica japonesa ja ha alertat d'una possible cancel·lació. De moment, el canvi de dates obliga als organitzadors a modificar el seu full de ruta. Així, Yoshiro Mori, ha proposat que la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics i la d'obertura dels Paralímpics quedin eliminades per reduir despeses.

Segons Mori, primer cal saber si els comitès olímpics i els paralímpics internacionals estan d'acord. I què passaria amb les entrades ja venudes per aquests dos actes. "Espero que tots els implicats s'adonin que aquest és el primer canvi de data en la història de les Olimpíades", cosa que modifica els pressupostos inicials. Mori defensa fer una cerimònia inaugural el 23 de juliol que serveixi per als dos Jocs, els Olímpics i els Paralímpics, i una clausura per a les dues cites el 5 de setembre.

stats