Misc 23/11/2014

Recta final per l'acord nuclear amb l'Iran

Els clergues organitzen manifestacions contràries al diàleg a Teheran

Efe
1 min

TeheranEls ministres d'Afers Exteriors dels Estats Units i l'Iran tornaran a reunir-se avui a Viena, per cinquena vegada en quatre dies, per intentar acostar postures i tancar abans de demà un acord que garanteixi que l'Iran no pot desenvolupar armes atòmiques a curt termini.

Fonts del Departament d'Estat han informat que el seu titular, John Kerry, i el ministre iranià, Mohammad Yavad Zarif, es reuniran amb l'ex cap de la diplomàcia de la UE Catherine Ashton, que actua en nom de la comunitat internacional en aquestes negociacions amb l'Iran.

Kerry va assegurar ahir que s'estan fent progressos però ha advertit que encara hi ha "grans diferències" entre les dues parts.

"Encara tenim algunes serioses diferències que estem treballant per tancar", va manifestar davant la premsa al costat del seu homòleg alemany, Frank-Walter Steinmeier, que entén que ha arribat "l'hora de la veritat" per posar fi al conflicte atòmic amb l'Iran que fa més d'una dècada que dura i que "mai s'ha estat més a prop "d'una solució.

Kerry va mantenir ahir converses telefòniques amb els ministres d'Afers Exteriors de Kuwait, Bahrain, Qatar, Emirats Àrabs Units, Turquia, Canadà i amb el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, per informar de la marxa de les negociacions. Aquest últim ha insistit a les potències occidentals negociadores, els cinc membres del Consell de Seguretat de l'ONU i Alemanya, a no signar cap "mal acord".

També a Teheran, els grups més conservadors, encapçalats pels clergues i sectors propers al líder suprem, Hassan Rohuani, s'oposen a què l'Iran renunciï a la seva voluntat de seguir amb la cursa nuclear. Avui s'han celebrat manifestacions reclamant la fi de les converses a Viena.

stats