La teva ‘foodie’ de capçalera
Misc 02/09/2022

No en tenim ni cinc

2 min
Yummy

La Marta Ferrusola, en una compareixença al Parlament el 2015, es lamentava: “No en tenim ni cinc”. Aquesta és la situació de molts catalans al tornar de les vacances. Escurats és poc. Però això no treu que vulguem quedar amb els amics que fa dies que no veiem i fer un mos. Aquí us deixo dues opcions ideals per compartir quan la bossa no sona.

La primera opció és El Magraner Boig. Si heu anat mai de vacances a Grècia i enyoreu la seva gustosa i econòmica gastronomia, esteu d’enhorabona, perquè al barri del Raval (carrer d’En Robador) hi ha aquest restaurant grec autèntic i de qualitat. Oblideu-vos de decoració kitsch d’altres llocs suposadament grecs. Potser el primer que us cridarà l’atenció és el nom. Es diu així perquè és el títol d’un poema d’Odisseus Elitis, que va ser premi Nobel de literatura l’any 1979. Si heu estat a Grècia reconeixereu els plats de la carta: tzatziki, dolmadakia, saganaki, keftedakia, dakos, mussaca... Si no, no patiu que els plats estan descrits a la perfecció. Postres casolanes, excel·lent iogurt. També hi ha moltes opcions vegetals i per a celíacs. El servei és amable i molt eficient. Si ja no heu de fer res més, acompanyeu-ho tot d’una copa d’ouzo (un licor anisat típic), que us tornareu a sentir de vacances encara que només sigui per uns instants i fareu baixar el disgust del retorn.

Plat de tzatziki del restaurant El Magraner Boig.

La segona opció és molt menys saludable, però és un must per a qui li agradi el pollastre arrebossat a l’estil coreà. Al Yummy Fried Chicken (Còrsega, entre Sardenya i Marina) tenen tot d’opcions per compartir, tipus combos, a destacar la safata per a dues persones on hi ha una representació de les diverses preparacions que fan: amb mostassa i mel, iogurt i Peta Zetas, all i salsa de soja, cheddar en pols, salsa agredolça... Ho serveixen en una safata amb nou caselles, on també hi ha rave i patates fregides. A banda, tenen algun plat més i una versió en què al centre hi ha sopa de fideus. Si us hi animeu, us dono dos consells. Primer: feu servir els guants de plàstic que us donen. Segon: ideal per a qui li agrada el menjar un punt (només un punt, molt assumible) picant.

Safata amb diverses varietats de pollastre arrebossat del Yummy Fried Chicken.

Fins aquí el primer article postvacacional. Ben tornats, lectors.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats