Misc 11/07/2015

Un mort en una explosió davant del consolat italià al Caire

L'atac bomba ha deixat també quatre persones ferides, entre les quals hi ha dos policies

Efe
1 min
La policia inspecciona el lloc de l'atemptat al Caire. EFE

El CaireAlmenys una persona ha mort i quatre han quedat ferides, entre les quals dos policies, després de l'esclat d'una bomba aquest dissabte davant del consolat italià al centre del Caire, han informat a Efe fonts de les forces de seguretat.

La forta explosió ha causat destrosses a l'edifici i en altres habitatges dels voltants, al barri de Bulaq Abu Laela.

El portaveu de Sanitat, Hosam Abdelgafar, ha confirmat la mort i ha explicat que els ferits van ser traslladats a un hospital amb contusions i cremades. Segons Abdelgafar, tres dels ferits són membres d'una mateixa família.

Encara hi ha confusió sobre l'explosió. Una versió apunta que la bomba estava col·locada sota d'un vehicle aparcat davant del consolat. Les fonts consultades per Efe han assenyalat, però, que l'artefacte explosiu va ser llançat des del pont 6 d'octubre, que creua per sobre de la zona, i en caure sobre un cotxe va fer-lo esclatar.

Els atemptats terroristes han augmentat a Egipte, principalment contra les forces de seguretat, des del cop militar del 3 juliol del 2013 que va enderrocar el llavors president i islamista Mohammad Mursi.

El passat 29 de juny, el fiscal general Hisham Barakat va morir en un atemptat amb cotxe bomba al Caire, i dos dies després es van registrar una sèrie d'atacs contra llocs de control a la península del Sinaí que van causar desenes de morts.

stats