Oklahoma
Misc 22/05/2013

Oklahoma intensifica les tasques de rescat en busca de supervivents del tornado

Els equips d'emergència ja han rescatat més de cent supervivents del tornado que ha deixat 24 morts, entre ells nou nens, i 237 ferits

Agències
1 min
Dues nenes observen les conseqüències devastadores del tornado d'Oklahoma / REUTERS

WashingtonEquips de rescat i helicòpters amb càmeres tèrmiques intenten trobar supervivents entre els quilòmetres de runa en què s'ha convertit Moore (Oklahoma) després del tornado de la matinada de dimarts.

Les autoritats han dit que la cerca de supervivents està a punt d'arribar al seu fi. Gary Bird, cap dels bombers de Moore, ha dit que estan un "98% segurs" que no hi ha més supervivents o cossos per rescatar sota la runa.

No obstant això, Jerry Lojka, una portaveu dels serveis d'emergència d'Oklahoma, ha assegurat aquest dimecres a l'agència Reuters que les tasques de rescat amb equips de gossos continuarien "per assegurar-se que res se'ls hi ha passat per alt".

Els equips d'emergència ja han rescatat més de cent supervivents del tornado de tres quilòmetres de diàmetre que va arrasar la localitat i que va deixar 24 morts, entre ells nou nens, i 237 ferits, segons les xifres actualitzades per les autoritats locals. D'acord amb Bird no s'ha trobat més supervivents des de dimarts.

Els equips d'emergència han tingut dificultats per moure's pels barris devastats ja que els carrers han quedat totalment arrasats. Alguns han hagut d'utilitzar GPS o telèfons mòbils per poder-se situar.

Craig Fugate, de l'Agència Federal per al Maneig d'Emergències, ha dit que "ara mateix estan buscant lloc per a aquella gent que ha perdut les seves cases". "Començarem a anar barri per barri i parlarem amb els afectats i veurem què és el que necessiten", ha afegit Fugate.

stats