Misc 19/11/2014

Un metge cubà ha donat positiu de l'Ebola i serà traslladat a Ginebra

Els facultatius van renunciar "voluntàriament" a ser repatriats en cas d'infecció

Efe
1 min

L'HavanaUn metge cubà desplaçat a Sierra Leone per a col·laborar en la lluita contra l'Ebola s'ha contagiat de la malaltia i serà traslladat a Ginebra (Suïssa) per a rebre tractament. El pacient es troba actualment "sense complicacions i estable", segons una nota oficial difosa als mitjans cubans.

L'afectat és el doctor Félix Báez Sarría, especialista en medicina interna, que formava part de la brigada desplaçada a Sierra Leone des de primers d'octubre. És el primer del grup de 165 treballadors cubans que ha contret la malaltia.

Segons el Ministeri de Salut cubà, Báez va començar a presentar febres altes de 38 i 39 graus diumenge i va ser traslladat al Centre de Tractament per a l'Ebola "Kerry Town" a la capital de Sierra Leone, designat per a tractar funcionaris de l'ONU i on també hi treballen professionals cubans. La prova diagnòstica practicada dilluns va resultar positiva.

A proposta de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el doctor Báez serà traslladat a l'Hospital Universitari de Ginebre, "un centre especialitzat amb experiència en el tractament de casos infecciosos d'alta transmissibilitat". El centre és un dels dos hospitals suïssos que estan provant amb vacunes experimentals contra la malaltia, que ja ha deixat 5.177 morts.

Els metges cubans que viatgen a l'Àfrica per a lluitar contra l'Ebola han de signar "un document en el qual renuncien a retornar si contrauen la malaltia", segons va explicar al Diario de Cuba un dels voluntaris preseleccionats que finalment no va viatjar.

stats