Misc 09/07/2015

Londres viu una jornada de caos per la vaga de treballadors del metro

La protesta obliga a tancar per primera vegada en 13 anys totes les línies del servei, utilitzat cada dia per tres milions de persones

Efe
1 min
La vaga del metro de Londres ha saturat el sistema d'autobusos de la capital britànica / EFE

LondresLondres viu aquest dijous una jornada de caos per la vaga dels treballadors del metro de la ciutat, que per primera vegada en 13 anys ha obligat a tancar totes les línies del servei, utilitzat cada dia per tres milions de persones. La mesura de força, que va començar ahir a les 17.30 hores i que acabarà aquesta nit, reclama millores salarials i protesta contra els plans del London Underground (LU) d'estendre l'horari del servei els caps de setmana.

L'aturada, convocada després que fracassessin les negociacions entre el LU i els sindicats, coincideix amb una vaga dels treballadors de la línia de trens First Great Western, que comunica Londres des de l'estació de Paddington amb ciutats del sud d'Anglaterra.

La vaga ha causat seriosos problemes per a milions de persones per anar a la feina, i s'han format llargues cues a les parades dels autobusos. En alguns casos, els conductors d'aquests vehicles s'han negat a conduir-los perquè anaven molt plens i cap passatger volia baixar. Transport for London (TfL), a càrrec de tot el transport de la ciutat, ha animat la gent a caminar o desplaçar-se en bicicleta, a l'espera que els servei de metro es reprengui aquest divendres.

Els sindicats han rebutjat l'última oferta salarial del LU, que inclou un increment dels sous del 2% aquest any i una suma addicional per als conductors que treballin a la nit, ja que a partir de mitjans de setembre el metro operarà tota la nit durant el cap de setmana, encara que només en algunes línies.

stats