Misc 18/11/2021

El grup Els Jóvens, gran triomfador dels premis de la música en valencià 2018

La formació, que enguany s'ha estrenat als escenaris, ha aconseguit quatre guardons

Ara
1 min
El grup els Jóvens durant un assaig

ValènciaEl grup Els Jóvens ha sigut el gran guanyador de la 13a edició dels premis Ovidi que lliura el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià (COM) amb quatre dels cinc guardons a què optava la formació. El conjunt, que enguany s'estrenava als escenaris, s’ha endut els premis a intèrpret revelació, millor cançó, millor lletra i millor disseny amb el seu disc homònim, una peça de rock-folk arrelada en l'estil tradicional.

La resta dels guanyadors han sigut el cantant Carles Dénia, que ha obtingut el premi al millor arranjament i millor disc de folk, i Cristóbal Quesada i Manuel Rodríguez, que han aconseguit el guardó al videoclip més destacat, que han dedicat al raper Valtònyc. D'altra banda, Carles Pastor ha rebut el premi al millor disc de cançó d’autor; Joe Pask, al millor disc de rock; Frida, a l'àlbum de hip-hop i electrònica més reeixit; Auxili, al de mestissatge, i Novembre Elèctric, al de millor disc pop. El guardó a la trajectòria ha sigut per a la Gossa Sorda i el premi a la promoció de la música en valencià ha recaigut en l’Aplec dels Ports.

Els guanyadors s'han escollit entre 129 treballs en una edició que ha commemorat el 50è aniversari de la publicació de 'La fera ferotge', d’Ovidi Montllor, i que ha homenatjat a títol pòstum el músic Pep Laguarda, mort a l'agost.

stats