Televisió
Misc 10/06/2023

Gir de guió i emocions a flor de pell a la final d''Eufòria'

Jim Gómez s'ha proclamat guanyadora, mentre que Carla Miralda ha quedat segona i Alèxia Pascual tercera

4 min
La Jim emocionada i abraçada pels seus companys quan li van dir que era la guanyadora

BarcelonaLa Jim s'ha convertit aquesta matinada en la guanyadora de la segona edició d'Eufòria. La de Granollers ha estat la favorita del públic del programa, que li ha donat la victòria amb el 59% dels vots. En segona posició ha quedat la Carla, amb el 41% dels vots, mentre que l'Alèxia ha quedat en tercera posició. El bronze de la de Constantí ha estat una de les sorpreses de la nit, ja que durant bona part de la temporada es donava per fet que seria la guanyadora. Finalment, la triomfadora ha estat la Jim i serà ella qui tindrà la carrera discogràfica i cantarà la cançó de l'estiu de TV3 al costat de Lildami. A més, aquesta nit, durant la qual s'ha assolit un rècord de 300.000 vots, s'ha anunciat que també participarà en dos festivals d'estiu.

"Estic flipant. De veritat que no m'ho esperava gens i estic una mica en xoc", ha dit la Jim quan Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició, li ha entregat el trofeu. La victòria de la rockera del programa no ha estat exempta d'èpica, ja que va estar a punt de marxar a la primera gala. Durant la gala hi ha hagut moments que han fet saltar les llàgrimes a tothom, des dels concursants a Miki Núñez i Marta Torné, que s'han emocionat notablement en el tram final de la vetllada. L'alegria s'ha desfermat quan els dos presentadors han anunciat que hi haurà tercera temporada del talent show. Les dades d'audiència de la final –410.000 espectadors i un 26,2% de quota de pantalla– demostren que el fenomen d'Eufòria no està esgotat.

La Jim emocionada rebent el trofeu.

La final ha començat amb un número musical dels 16 concursants amb accent eurovisiu, una de les temàtiques preferides del programa. Així doncs, per arrencar l'última gala amb la potència necessària, tots junts han cantat i ballat Heroes, el tema amb el qual Suècia va guanyar el Festival d'Eurovisió el 2015. El número inicial havia estat prèviament enregistrat.

La primera actuació de l'Alèxia.
La primera actuació de la Jim.
La primera actuació de la Carla.

Com és habitual a Eufòria, la final ha tingut dues rondes d'actuacions. La primera ha arrencat amb l'Alèxia, que, l'endemà que Beyoncé enlluernés l'Estadi Olímpic de Barcelona, s'ha atrevit amb One night only del Dreamgirls, el musical que la de Houston va protagonitzar al cinema. Amb un look de lluentons daurats i botes blanques, la de Constantí ha trepitjat fort l'escenari per donar-ho tot amb la versió disco d'aquest tema que exigeix agilitat vocal i física. Tot i que encara és aviat per atorgar-li el títol d'estrella del pop, l'Alèxia ha presentat les seves credencials per ser una ferma candidata a diva.

A l'Alèxia li ha agafat el relleu la Jim, que, refermant-se en l'esperit rocker que proclama des de la primera gala, ha cantat Somnis entre boires de Sangtraït. Tota vestida de blanc i dalt d'una plataforma, ha tornat a donar mostres de la seva gran seguretat escènica, malgrat que poc abans de començar l'actuació s'havia desfet en llàgrimes al veure el vídeo dels seus amics i familiars. No són les úniques llàgrimes que han acompanyat la Jim: Paula Malia, coach d'interpretació, l'ha rebut al backstage i quan ha valorat el pas de la concursant pel programa la professora ha hagut d'aguantar-se el plor.

La tercera a saltar a l'escenari ha estat la Carla, que s'ha enfrontat a un repte majúscul: Don't rain on my parade, del musical Funny girl i popularitzada per Barbra Streisand. La de Terrassa ha estat acompanyada pels músics de l'Escola de Música de la Creu Alta de Sabadell i el resultat ha estat una actuació en què la finalista ha brillat i ha aconseguit l'ovació de la resta de concursants.

La primera ronda, en la qual hi ha hagut un primer rècord de votacions del programa –més de 170.000–, ha acabat amb el gran gir de guió de la temporada: l'Alèxia, que per a molts partia com a favorita des del principi, ha quedat tercera amb el 23% dels vots. Fins i tot Marta Torné ha reconegut que tenia assumit que l'Alèxia passaria a la segona ronda, ja que el públic la va triar com a primera finalista del programa.

La segona ronda ha començat amb un homenatge a Miki Núñez, copresentador d'Eufòria. La Carla ha premut l'accelerador per fer una enèrgica interpretació de Celebrem, que li ha permès demostrar la seva evolució en un dels seus punts febles, l'expressió corporal. Amb tot, el ball li ha jugat a la contra perquè se l'ha sentit ofegada i amb algun moment de desafinació. "Quan vas entrar al programa eres la Carla que entra en una festa i està en un racó, la que veiem ara és la que està damunt del pòdium i la gent no pot deixar de mirar-la", li ha dit Lildami.

La Jim, que en un dels vídeos ha confessat haver-se sentit molt insegura en les darreres setmanes, ha reincidit en la seva vena rockera per fer I'm outta love, d'Anastacia. Tot i que la seva veu no estava al 100%, com ella mateixa ha explicat, ha clavat la interpretació. "Aquesta cançó se m'ha quedat curta per tot el que pots fer. T'has fet gran a Eufòria", li ha dit Elena Gadel.

El costat còmic de Marta Torné

Tot i que l'emoció ha sigut la tònica de la nit, també hi ha haguts moments per a l'humor, com quan el programa ha fet un repàs dels vestuaris més estrafolaris d'Albert Sala, coach de ball, i per a les sorpreses, quan els professors i els membres del jurat han fet un homenatge als concursants emulant algunes de les seves actuacions més sonades.

Durant la gala, Marta Torné ha estat més desfermada que mai, mostrant el seu costat més còmic. Un vídeo que recopilava algunes de les pallassades durant les pauses de publicitat n'és un testimoni per a la posteritat.

stats