Misc 11/07/2021

L'estiu ens prepara una petita treva

Dimarts no passarem dels 30 graus enlloc i el tram central de la setmana que ve serà inusualment suau

2 min
Sol ixent des de Sant Qunití de Mediona
Escolta aquí la previsió del temps

La matinada d'aquest diumenge ha sigut especialment xafogosa a prop del mar, amb temperatures mínimes que, per exemple, no han baixat dels 21 graus a Tarragona, Amposta i Roses o dels 23 a la ciutat de Barcelona. A l'interior també han passat una nit de mal dormir i els termòmetres han quedat frenats als 18 ºC a Berga, als 20 a Tàrrega o als 21 a Sabadell. L'ambient de ple estiu es mantindrà també durant les hores centrals del dia, amb màximes molt semblants a les d'aquest dissabte a les comarques de la costa i del Prelitoral però que encara podran repuntar 2 o 3 graus més que ahir al Pirineu i al Prepirineu.

Un diumenge especialment calorós i que tindrà moltes hores de cel clar. Al matí el sol s'imposarà gairebé sense excepcions però a la tarda els núvols guanyaran protagonisme a prop del mar i fins i tot es podria escapar algun ruixat esporàdic a l'entorn dels Ports.

Demà el termòmetre començarà a recular a Catalunya però no al País Valencià ni a les Illes.

Demà es girarà tramuntana i mestral als dos extrems de Catalunya i això farà que les temperatures diürnes reculin a les comarques interiors. En canvi, a la Costa Daurada el termòmetre encara repuntarà lleugerament i al País Valencià aquest vent aponentat arribarà especialment reescalfat i deixarà màximes de més de 40 ºC en força comarques de València i Alacant.

Dilluns al vespre el vent ja bufarà amb força als dos extrems del país.

Dilluns al vespre el vent de component nord es reforçarà i s'emportarà la bombolla d'aire càlid definitivament mar endins. De nit i matinada la tramuntana i el mestral podran bufar amb ratxes de més de 80 km/h a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre i l'endemà l'ambient canicular haurà desaparegut completament. De fet, dimarts no se superaran els 30 graus enlloc i indrets com Mataró o Vic no passaran dels 25 ºC i Puigcerdà o Viella dels 20.

Temperatura diürna prevista per a aquest dimarts.

Tot plegat amb poques complicacions pel que fa a l'estat del cel. Dilluns serà la jornada més variable, amb força núvols al matí i fins i tot alguns xàfecs curts de tarda al Pirineu i alguna gotellada a les comarques del sud. Dimarts el sol recuperarà protagonisme i només a l'entorn del Montseny, del Montnegre i de les Guilleries el panorama es mantindrà relativament insegur. Dimecres encara es podrà escapar algun ruixat aïllat a la Catalunya Central, però, ara mateix, tot apunta que la segona meitat de la setmana vinent estarà marcada pel domini del sol i per una progressiva recuperació de les temperatures que ens farà arribar al diumenge amb màximes altre cop a l'entorn dels 35 graus als sectors més càlids del país.

stats