Misc 22/07/2021

L’Espanya de Pedri arrenca la gesta olímpica

Amb tres blaugranes a l'equip, Luis de la Fuente ja ha millorat el resultat de Brasil 2016 en classificar l’equip

Joan Carol
2 min
Pedri

BarcelonaPer a Ronald Koeman el futbol olímpic és totalment prescindible. "Per a mi, uns Jocs són més atletisme que futbol", va dir l'entrenador blaugrana, molt descontent amb la gran càrrega de partits a què estan sotmesos els jugadors. Però per a tot aficionat al futbol, aquesta càrrega de partits és un regal. Ja sigui un obsequi de part dels Déus de l'Olimp o un bolo d'estrelles retirades a Tel-Aviv. Qualsevol partit és una excel·lent oportunitat de seguir veient futbol, i els Jocs de Tòquio donaran l'oportunitat de veure com a mínim tres partits de la selecció espanyola, un dels candidats a l'or olímpic.

Espanya està enquadrada en el grup C, juntament amb Egipte, Austràlia i Argentina. Aquest dijous l’equip dirigit per Luis de la Fuente debuta a les 09.30 h, hora catalana, davant d’un Egipte sense grans estrelles en la seva llista de 22 convocats. El partit es podrà seguir per La1, Teledeporte, RTVE.es i la plataforma RTVE Play. També per Eurosport, cadena que a través de la seva xarxa oferirà totes les proves de cada una de les disciplines dels jocs. 

El camí d'Espanya cap a l'or olímpic passa per no fallar en aquest primer partit. Un resultat negatiu podria arribar a complicar molt la classificació per a la ronda eliminatòria. La presència d'Argentina en el mateix grup és el gran perill per als joves espanyols. Deixar escapar algun punt podria comportar acabar en la tercera posició i perdre l'opció de recuperar l'or de Barcelona 1992 o igualar les medalles de plata d'Anvers 1920 i Sidney 2000.

El bon rècord d'un grup amb aroma egipci

Precisament l'única vegada que Espanya i Egipte han compartit grup en una cita olímpica va ser el 1992. En els jocs del Cobi, una generació d'or va aconseguir el màxim èxit olímpic, i les coincidències amb la selecció actual a Tòquio són nombroses. Aquell equip va tenir al grup Colòmbia, és a dir, un equip pertanyent a la Conmebol, tal com ho és l'Argentina amb la qual Espanya jugarà el dia 28. L'altre membre del grup el 92 era Qatar, equip de la Confederació Asiàtica de Futbol. També Austràlia, l'equip amb el qual Espanya jugarà el diumenge 25 forma part d'aquest organisme. Les coincidències entre Tòquio 2020 i Barcelona 1992 arriben fins a la representació d'alguns equips dins del combinat espanyol. El Barça hi aporta tres jugadors, Pedri, Eric García i Mingueza. El 92 també va ser una tripleta de blaugranes: Albert Ferrer, Josep Guardiola i Antonio Pinilla. La presencia blanca igualment coincideix. En el 92 dos madridistes van viure un dels seus millors records al Camp Nou, Mikel Lasa i Luis Enrique. A Tòquio, Dani Ceballos i Marco Asensio seran els merengues de l’equip.

Tot apunta a que els blaugranes tindran un paper molt important en l'equip de Luis de la Fuente. Tots tres tenen moltes opcions de ser titulars, juntament amb el perico Puado, la referència golejadora en aquest equip ple de joves estrelles.

stats