29/10/2020

'Descobrir Vladivostok'

1 min

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, escriu, en un informe, que el govern rus va oferir el 2017 a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, enviar 10.000 soldats a Catalunya. "En cas d'haver acceptat, probablement els esdeveniments haurien estat tràgics i haurien desencadenat un conflicte armat amb l'Estat amb un incert nombre de víctimes mortals”, fa. I afegeix que els russos volien "fer de Catalunya un país com Suïssa" (això no estaria gens malament). Per culpa d’aquesta instrucció hi ha detingut l’empresari Oriol Soler.

Com diu molt bé el senyor jutge, si haguessin vingut deu mil soldats russos (falta saber si travessant el Pirineu amb elefants, com Anníbal, o bé amb Aeroflot), potser s’haurien enfrontat als piolins amb la mateixa vehemència. Això vol dir “guerra”. ¿Rússia podia i volia enviar soldats a Espanya per ajudar els catalans a ser independents? Llavors sí que ens hauria mirat el món. El món i, en especial, la Merkel.

Malgrat que els últims escorcolls que s’han fet a l’entorn independentista han sigut foc d’encenalls, malgrat que cada cop que la policia ha detingut independentistes acusats de terrorisme s’ha demostrat que era fantasia, aquest cop segur que no. Aquest cop segur que és veritat. El Kremlin volia enviar 10.000 soldats a Catalunya. Llavors, només em pregunto una cosa, sense desmerèixer, en cap cas, la intel·ligència policial. Davant d’uns fets així de greus ¿no seria millor escorcollar el Kremlin i detenir el president Vladímir Putin en lloc d’escorcollar la revista Descobrir Catalunya i detenir el seu director, Oriol Soler?

stats