21/08/2019

A cada cornada perdre un escrot

2 min

Llegeixo al 'Diario de Navarra' que a la localitat de Falces un home ha patit un accident en un 'encierro' de vaques. L’home va rebre una cornada a la collonera (gràcies a la ramaderia d’Eulogio Mateo, de Cárcar). Pel que diu el diari en qüestió, els testicles van quedar-se a la fusta del 'burladero'. No sé si algun bon samarità va recollir l’aparell reproductor i el va ficar a la nevereta de les cerveses per aconseguir que fos reimplantat amb èxit.

Entenc que en aquest poble els testicles del mosso seran per sempre un record incòmode. La tanca on el toro va acabar amb la seva virilitat tindrà, segur, un nom popular tan divertit com dolorós. A partir d’ara, la veu de la víctima serà analitzada amb tota mena de matisos, per si ha assolit una supremacia dels aguts en favor dels greus. Els amics no podran anar –com se sol fer– a escriure-li porcades i obscenitats al guix, perquè el guix taparà, justament, tota capacitat de fer porcades i obscenitats.

És per això que em permeto un suggeriment, de cara a tots aquests pobles que gaudeixen, encara, d’alguna tradició que consisteixi en fer patir bèsties, ja sigui fotent-los petards a les banyes, clavant-los banderilles, fent-los córrer pels carrers, disfressant-los o llançant-los daltabaix del campanar. Ja entenc que tot això pot ser més divertit per a segons qui que dedicar-se a la contemplació de les catifes de flors o a les giragonses dels dervixos de Konya. Però com que les bèsties no en tenen cap culpa, i tampoc es tracta d’anar perdent ous pel camí, proposo això: el que han de fer és promoure el turisme de borratxera. Quan els guiris (curulls de calimotxo) vegin els campanars romànics d’aquests pobles voldran fer el que la natura els dicta. És a dir: balcòning. La festa està assegurada. Els mossos locals no s’ho passaran pitjor que si des d’allà dalt es precipités una cabra. I serà un acte consentit per tothom, lloat sia Darwin.

stats