Misc 20/09/2015

Obren els col·legis electorals a Grècia per a les segones eleccions anticipades en menys d'un any

Efe
1 min
El fins ara primer ministre grec Alexis Tsipras vota a les eleccions anticipades d'aquest diumenge 20 de setembre / REUTERS

AtenesEls col·legis electorals de Grècia han obert les portes aquest diumenge a les 7.00 hora local (6.00 hora catalana) per celebrar les segones eleccions legislatives anticipades en menys d'un any, després de la dimissió del govern d'Alexis Tsipras el passat 20 d'agost.

Gairebé 10 milions de grecs estan cridats a votar en els 19.455 col·legis repartits per tot el país i a triar entre dinou formacions.

Els col·legis tancaran a les 19.00 hora local (18.00 hora catalana) i les primeres dades oficials s'anunciaran poc després de les 21.00 hora local (20.00 hora catalana), segons el ministeri de l'Interior.

Les d'avui es perfilen com les eleccions més renyides en més d'una dècada, i en els últims sondejos l'esquerrà Syriza avantatja la conservadora Nova Democràcia entre mig i tres punts percentuals.

El vot és obligatori a Grècia, amb dues excepcions: els més grans de 70 anys i els que són a l'estranger o a una distància superior als 200 km del seu col·legi electoral.

stats