Apunts en calent

Dificultats per detectar quin dels dos De Jong és el bo: els apunts en calent del Barça-Madrid

Nova derrota dels de Ronald Koeman en un partit compromès

2 min
Modric i De Jong pugnant per una pilota al clàssic.

BarcelonaUn Barça inferior i imprecís als metres finals va perdre al Camp Nou contra un Reial Madrid sobri i efectiu a la Lliga. L'actuació dels culers torna a ser insuficient en un partit de primer nivell que Koeman va buscar empatar penjant pilotes a Gerard Piqué i Luuk de Jong. A continuació, els apunts en calent.

Un parcial demolidor. La posada en escena del Barça davant de l'etern rival va ser més o menys digna. Fins i tot els blaugranes van tenir més ocasions per marxar amb avantatge al descans. Però la realitat és tossuda i, després de quatre partits realment exigents aquest curs (Bayern, Benfica, Atlètic de Madrid i Reial Madrid), el parcial en contra és de quatre derrotes, un gol a favor i deu en contra. Demolidor. O es prenen decisions a curt termini o la temporada es farà eterna. Bàsicament perquè els títols s'hauran de disputar contra aquests equips als quals Koeman, amb els seus mètodes, encara no ha aconseguit fer ni pessigolles.

Que es notin els milions. El jugador més valuós de la plantilla del Barça no és Ansu Fati. Tampoc l'acabat de renovar Pedri. Ni el caríssim Coutinho. Segons els experts, el futbolista que més diners podria deixar a la caixa és Frenkie de Jong. Sorprèn la taxació, perquè el neerlandès ha tornat a la casella d'inici després que l'any passat trobés una versió força decent amb el 3-5-2. En la seva tercera temporada al Camp Nou, fent d'interior en un 4-3-3 no gaire treballat, destaca més sense pilota que quan la té. I no pot ser. Com tampoc és normal que la millor actuació de l'equip, el dia del Llevant, fos sense ell a la gespa.

Ten Hag, Xavi... Aquest debat potser podria evolucionar si Joan Laporta tornés a prémer l'accelerador del relleu a la banqueta. Perquè De Jong, el bo, ha anat boig en dos anys entre Valverde, Setién i Koeman. Tots l'han fet jugat, però cap l'ha convertit en el capità general que tothom esperava, en aquell migcampista plàstic i exuberant que ho petava a l'Ajax a les ordres d'Erik ten Hag. Sí, d'un d'aquells entrenadors "moderns" que, en teoria, agraden a la junta. S'haurà de veure si aquests dies, amb la ressaca d'un nou clàssic perdut, es torna a activar la recerca. Per cert, Xavi ja ha guanyat la Copa de l'Emir. Un lligam menys amb Qatar.

Ànima de davanter. Costa d'imaginar-se com arribarà aquest Barça al clàssic de tornada, que es disputarà al fastuós nou Bernabéu que Florentino s'ha marcat durant la pandèmia. El president blanc ja té l'estadi reformat i, sense haver-se gastat gaires calés, manté un equip sempre competitiu amb Benzema en el seu millor moment, Vinícius evolucionant, Kroos i Modric encara aptes per al primer nivell i un defensa, Alaba, amb ànima de davanter. Quin golàs, el del futbolista austríac. Qualsevol diria que la seva posició ideal és la de marcador central.

stats