Misc 11/02/2019

Les claus del dia, per Antoni Bassas (11/02/2019)

Les propostes de l'ARA per començar la jornada ben informats

2 min
Milers de persones amb banderes d’Espanya ahir a la plaça Colón i els carrers adjacents.

1. Només 45.000 persones assisteixen a la crida de la dreta espanyola: el PP, Ciutadans i Vox.

Rivera, Casado i Abascal es fan la foto junts, entre crits contra Sánchez. Albert Rivera: "Señor Sánchez, pare todo esto y convoque elecciones ya!"

La manifestació va punxar. Què hauria de fer Sánchez, ara? Esther Vera, directora de l’ARA: "Sánchez té una nova oportunitat d'obrir línies de diàleg amb el Govern. I aquest, té la responsabilitat de fer el possible per establir el marc de negociació."

2. Demà comença el judici. El consell executiu de la Generalitat s’avança a avui perquè el president Torra pugui assistir a la primera vista oral.

3. Jordi Sànchez firma avui a l’ARA l’article titulat “Tornarem a casa”, on diu: “Compareixerem cada dia i durant mesos després d’haver estat conduïts al llarg de 40 kilòmetres, emmanillats en un furgó sense finestres. Aquest serà el bon dia que la justícia espanyola ens dedicarà de matinada. No ens permetran utilitzar el català amb traducció simultània, sinó que serem interromputs cada 20 o 25 segons per la traducció consecutiva. Tot això pot ser legal però no serà just”.

4. L’Albert Llimós destapa nous casos d’abusos a l’esport: una dona de 73 anys, que va ser campiona d’Espanya de salts de trampolí, revela ara les violacions freqüents a què va ser sotmesa pel seu entrenador de natació.

5. Renfe confia recuperar la normalitat demà al tram del xoc frontal de dos trens que divendres va costar la vida a una persona a Castellgalí, al Bages. Encara no hi ha versió oficial de les causes de l'accident.

6. Mor la filòloga menorquina Aina Moll, als 88 anys. Va ser la primera directora de política lingüística de la Generalitat. La subdirectora de l’ARA Catalina Serra la recorda com el contramodel de dona intel·lectual i sàvia que necessitaven els alumnes.

7. El Barça empata a zero al camp de l’Athletic de Bilbao en un partit on Ter Stegen va salvar els blaugrana, que no van tenir gairebé cap ocasió clara de gol. Oportunitat perduda per mig sentenciar la Lliga. Són dos empats seguits del Barça, que el deixen líder però amb el Madrid, ara segon, a sis punts.

stats