MOTOR
Misc 28/10/2019

El Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà una cursa de Superbikes el 2020

El traçat català anunciarà aquest dimarts al migdia el calendari de la pròxima temporada

i
Josep Lluís Merlos
2 min
La recta principal del Circuit de Barcelona-Catalunya

BarcelonaDimarts al migdia el Circuit de Barcelona-Catalunya anunciarà oficialment que l’any vinent el Campionat Mundial de Superbikes s'afegirà a la llista d’especialitats del motor que acull la instal·lació de Montmeló. D’aquesta manera, a les proves dels campionats mundials de Fórmula 1 (10 de maig), MotoGP (7 de juny) i ral·licròs (aquesta setmana coneixerem el calendari de la pròxima campanya) s’hi afegeix ara la de les Superbikes, que no havien corregut mai al traçat vallesà, exceptuant els campionats locals.

La cursa, que probablement es farà a finals de temporada, a la tardor, pretén omplir en el futur el buit que pugui deixar a partir del 2021 el Mundial de motociclisme. Carmelo Ezpeleta, el màxim responsable de Dorna –l’empresa organitzadora dels dos campionats– va comentar al setembre, en ocasió del Gran Premi de San Marino, que entraran noves curses al calendari de MotoGP, cosa que podria fer que l’estat espanyol perdés una de les quatre curses que s’hi fan actualment a partir del 2021, i que un any més tard aquesta activitat quedés reduïda a la meitat per permetre la tornada dels Grans Premis de Portugal i Finlàndia, entre d’altres, que fa molts anys que no es disputen.

El cartell promocional de la cursa de Superbikes de l'any vinent

El Mundial de Superbikes –motos que teòricament es deriven de models de sèrie– té molt seguiment en països com França, Anglaterra i Alemanya, on, en canvi, les curses de MotoGP no tenen la repercussió d’aquí.

El campionat de Superbikes d’enguany es va acabar dissabte al circuit qatarià de Losail, on Jonathan Rea va emportar-se la victòria en les tres proves disputades. El pilot irlandès és el més destacat en la història d’aquesta modalitat, ja que n’ha guanyat les cinc últimes edicions al manillar d’una Kawasaki mantinguda per l’equip KRT. Aquesta formació, que és catalana i té la seu a Granollers, és qui porta les motos oficials de la marca japonesa, i també ha guanyat el campionat de marques i equips en els últims cinc anys. Aquesta temporada Leon Haslam ha acompanyat Rea al KRT, però l’any vinent el britànic Sam Lowes, procedent de Yamaha, serà el segon pilot d’aquesta estructura.

La cursa que es farà al Circuit portarà la denominació de Catalunya, com la de MotoGP, ja que la Generalitat, a través del Consell General de l’Esport, ha donat suport a la iniciativa.

El 2011 el bagenc Carles Checa va guanyar el campionat mundial de Superbikes amb una Ducati. Precisament amb aquesta mateixa marca, el 2003, Rubén Xaus, de Sant Cugat del Vallès, va estar a punt d’emportar-se el títol, tot i que es va haver de conformar amb la segona posició. Altres catalans amb resultats importants a les Superbikes han sigut Dani Amatriaín, Joan Garriga, Pere Riba i Joan Lascorz.

stats