RCD Espanyol
Misc 30/03/2022

Chen Yansheng obvia l'interès d'un grup nord-americà i seguirà liderant l'Espanyol

El dirigent xinès hauria considerat insuficient la proposta per vendre el club

2 min
Chen Yansheng presideix l'Espanyol des del gener de 2016

L'Espanyol no canviarà de mans en els pròxims mesos. Així ho ha determinat Chen Yansheng, que ha menystingut l'interès mostrat per un grup d'inversors dels Estats Units el novembre passat. Segons ha avançat La Grada Online i ha pogut confirmar l'ARA, el dirigent xinès seguirà dirigint el projecte espanyolista al considerar insuficient l'oferta d'aquest grup nord-americà, que s'hauria fet enrere en les seves intencions d'adquirir el club.

La proposta en qüestió no ha satisfet el propietari de Rastar Group. De fet, el conglomerat xinès ja va informar fa pocs dies als seus accionistes que no estudiava actualment cap oferta en ferm per vendre el club. Al tractar-se d'una empresa que cotitza a borsa, Rastar està obligada a informar de les seves intencions pel que fa a moviments d'aquest tipus als accionistes amb un marge d'antelació de tres mesos. L'entitat també hauria hagut d'informar el Consell Superior d'Esports (CSD) si tingués intenció d'executar alguna operació d'aquesta mena en els pròxims mesos.

Aquesta, per tant, ha finalitzat com la desena de propostes que rep de mitjana Chen Yansheng per vendre el club. La majoria no acaben anant més enllà de l'interès, però és cert que en aquest cas des del club s'havia facilitat documentació al grup inversor sobre la situació financera de l'entitat. L'Espanyol ha guanyat atractiu de cara als inversors gràcies a l'aportació financera del grup xinès, que ha aportat prop de 200 milions d'euros en sis anys, uns diners que han ajudat a sanejar l'entitat.

La continuïtat de Chen de cara a la temporada vinent aclareix un dels principals dubtes sobre el futur del club. En totes les seves compareixences públiques, el dirigent xinès sempre ha mostrat el seu interès per seguir impulsant l'Espanyol cap a noves metes. No tanca la porta, això si, a inversors minoritaris que puguin ajudar el club a través de futures ampliacions de capital.

Ara, Chen Yansheng i el director general del club, José María Durán Farré, seran els encarregats de decidir qui serà el nou director esportiu. A Rufete, que finalitza contracte el 30 de juny, se li busca substitut des de fa algunes setmanes.

stats