BARÇA
Misc 28/12/2019

Carles Aleñá, al Betis amb bitllet d'anada i tornada

El Barça cedeix el futbolista al conjunt bètic fins al final de la temporada i sense opció de compra

i
Albert Nadal
3 min
Carles Aleñá

BarcelonaCarles Aleñá marxa cedit al Betis pel que queda de temporada sense opció de compra. La voluntat del futbolista de comptar amb més minuts ha sigut clau perquè el migcampista maresmenc, que té contracte fins al 2022 amb el Barça, marxi cedit a un club que es farà càrrec de tota la seva fitxa aquests mesos.

L'atractiu futbolístic del Betis de Rubi, el fet que sigui un equip de la lliga espanyola i també la presència de l'exblaugrana Marc Bartra a l'entitat bètica són factors que han ajudat Aleñá a escollir el Betis entre altres clubs que també s'havien interessat per fer-se amb el seus serveis, com el Getafe, que entrena José Bordalás i en què juga a préstec el blaugrana Marc Cucurella.

Al Barça es valoren les qualitats futbolístiques d'Aleñá, així com el seu perfil diferencial en tractar-se d'un migcampista amb arribada des de la segona línia, però amb els coneixements de La Masia integrats, ja que s'ha format al planter. Però respecten la voluntat del futbolista d'acumular més minuts de joc i tenir el protagonisme que no ha tingut fins ara al club blaugrana. Des del Barça el missatge que es transmet és que es confia en la progressió del futbolista i que, per això, la seva cessió no contempla una opció de compra (en tot cas, les condicions serien molt elevades per al conjunt andalús).

El Betis de l'entrenador català Rubi, per la seva part, assumirà un dels seus principals objectius per aquest mercat d'hivern, com és el de reforçar el mig del camp amb l'arribada d'un interior (Aleñá) i amb la intenció d'incorporar també un futbolista a la posició de migcentre (el conjunt andalús s'ha interessat per l'argentí del Club América, Guido Rodríguez i, de fet, un central com Bartra ha actuat de comodí en aquesta posició). Al Betis, Aleñá tindrà també una alta competència al mig del camp, ja que haurà de disputar-se els minuts amb altres futbolistes de qualitat com Sergio Canales, Nabil Fekir i Andrés Guardado (aquest dos últims afectats sovint per problemes físics).

Poc protagonisme al Barça

Malgrat jugar els 90 minuts del partit de Lliga contra l'Alabès en el darrer compromís de l'any del Barça, Aleñá ha comptat amb molt poques oportunitats en la seva primera temporada com a futbolista de ple dret del primer equip ja des del principi. El migcampsita maresmenc, després de ser titular en la primera jornada de Lliga (45 minuts en la derrota a San Mamés) no va reaparèixer en partit oficial fins a la jornada 15, en què va disputar 18 minuts contra el Mallorca.

Des de llavors, va jugar tot el partit contra l'Inter de Milà de la Lliga de Campions al Giuseppe Meazza (duel intranscendent per als blaugranes), 17 minuts contra la Reial Societat a Anoeta, cap contra el Reial Madrid i els 90 minuts ja esmentats contra l'Alabès. En total, 260 minuts repartits en cinc partits, tres d'aquests com a titular (un a la Champions i dos a la Lliga). Ara, Aleñá buscarà al Betis acumular molts més minuts i seguir progressant.

Vidal, el principal comodí de Valverde

La cessió del futbolista maresmenc implica que el Barça es queda únicament amb Arturo Vidal com a migcampista que destaca per la seva arribada a l'àrea des de la segona línia. La voluntat del club és seguir comptant amb el xilè fins a final de curs –el principal comodí d'Ernesto Valverde per a les defenses tancades–. Però si el jugador insisteix en sortir per tenir més protagonisme i l'Inter de Milà d'Antonio Conte (el principal pretendent de Vidal) presenta una oferta econòmica suculenta (al voltant dels 25 milions d'euros), això podria allunyar el xilè del Camp Nou.

stats