Misc 05/08/2014

L'anàlisi confirma la infecció d'Ebola del sacerdot de Sant Joan de Déu

L'altra religiosa espanyola ha donat negatiu a les proves

Jordi Ribàs
1 min

BarcelonaL'ONG Juan Ciudad, de l'Ordre de Sant Joan de Déu, ha confirmat que el sacerdot Miguel Pajares ha estat infectat pel virus d'Ebola. El capellà, de 75 anys, i cinc missioners més s'han fet anàlisis de sang a l'Hospital Sant Josep de Monròvia, la capital de Libèria, on es mantenen aïllats. Pajares ha dit que vol viatjar cap a Espanya perquè té "molt mala experiència amb el que ha succeït aquí. Aquí estem abandonats".

L'altra religiosa espanyola, Juliana, de les Germanes Missioneres de la Immaculada Concepció, ha donat negatiu en l'anàlisi. Sí que han donat positiu d'Ebola dues altres de les religioses, Chantal Pascaline Mutwamene i Paciencia Melgar, que formen part del grup de sis voluntaris.

Actualment l'hospital es manté tancat i els voluntaris infectats segueixen aïllats. Tant el sacerdot Pajares com les germanes de la Immaculada Concepció havien tractat el director del mateix hospital, que dissabte passat va morir a causa de l'Ebola.

L'epidèmia d'Ebola a l'Àfrica occidental ja ha causat gairebé 900 morts i ha infectat més 1.600 persones. Els Estats Units han evacuat el segon cooperant nord-americà infectat a terra nord-americana, on segueix el tractament sota mesures estrictes d'aïllament.

stats