Misc 09/11/2022

Un ambaixador del Mundial de Qatar: "L'homosexualitat és un dany mental"

Khalid Salman afirma a la televisió alemanya que les persones LGTBI s'hauran de sotmetre a les normes de la dictadura

ARA
2 min
Captura de l'entrevista de lL'ambaixador del Mundial de Qatar i exfutbolista Khalid Salmar a la cadena ZDF

BarcelonaA les portes del Mundial de futbol de Qatar, que arrencarà el 20 de novembre, no cessen els exemples que recorden que l'esdeveniment esportiu més important de l'any se celebrarà en una dictadura que, entre altres vulneracions de drets, discrimina les dones i persegueix penalment el col·lectiu LGTBI. Aquest cop la polèmica gira entorn de l'ambaixador del Mundial i exfutbolista internacional qatarià Khalid Salman, que ha qualificat l'homosexualitat de "dany mental" en una entrevista per a un documental a la televisió pública alemanya ZDF.

"Durant el Mundial passaran moltes coses al país. Parlem dels homosexuals. Tothom acceptarà que vinguin. Però s'hauran de sotmetre a les nostres regles", va dir Salman, argumentant que l'homosexualitat és una cosa "haram" (prohibida per la religió, en àrab) i els nens podrien aprendre alguna cosa que no és bona. "L'homosexualitat és un dany mental", va concloure, just abans que l'entrevista fos interrompuda per un responsable del comitè organitzador del Mundial.

A Qatar l'homosexualitat està prohibida i es condemna amb anys de presó, i des de l'organització s'ha demanat que durant l'esdeveniment es respectin les normes del règim i no hi hagi mostres d'afecte públiques entre persones homosexuals. Després que transcendís l'entrevista a Salman, la ministra alemanya d'Interior i Esports, Nancy Faeser, va expressar "estupor" per les declaracions. A la vegada, però, va garantir la seguretat dels aficionats del Mundial sigui quina sigui la seva orientació sexual. De fet, la setmana passada havia viatjat a Qatar per "obtenir garanties de seguretat per als aficionats alemanys".

Un viatge que no ha agradat al règim qatarià, que l'ha acusat de practicar una "doble moral" contra el país. De fet, el ministre d'Exteriors qatarià, Mohammed bin Abdulraman al-Thani, ha qualificat les crítiques europees al seu país d'"arrogants i racistes" en declaracions al diari Frankfurter Allgemeine.

L'Associació de Lesbianes i Homosexuals (LSVD) d'Alemanya havia reclamat ja abans de les polèmiques declaracions que es desaconsellés viatjar explícitament a Qatar i ara ja exigeixen el boicot diplomàtic al Mundial –al qual assistirà oficialment la ministra Faeser–, el mateix que demanaven aquest cap de setmana diverses pancartes d'aficionats en estadis de la Bundesliga.

stats