Misc 01/04/2015

Albiol diu que vol “escombrar” els que “creen problemes” a la ciutat

Ara
2 min
L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va recuperar velles polèmiques.

BarcelonaAvesat en els últims anys a construir missatges que criminalitzen col·lectius immigrants, un discurs bel·ligerant amb els nouvinguts que l’ha conduït de l’oposició a l’alcaldia, Xavier García Albiol ha recuperat el perfil més dur ara que s’acosten les eleccions municipals. L’alcalde de Badalona va assegurar que vol “escombrar” els que “creen problemes a la ciutat”, unes reflexions fetes hores després de les detencions practicades al barri de Llefià de Badalona de presumptes jihadistes disposats a traslladar-se a Síria, un matrimoni i els seus dos fills bessons, menors d’edat. “No vull ciutadans que creïn problemes de seguretat i convivència. I tenim zones de la nostra ciutat on la gent que els genera és de fora, però també n’hi ha on la gent que els crea és de Badalona, de Catalunya o d’Espanya”, va exposar Albiol al programa El món a RAC1. “En sentit metafòric, vull escombrar els que creen problemes, sí”, va afegir l’alcalde.

El candidat que “neteja” la ciutat

En la seva proclamació com a candidat del PP a Badalona aquest mes de març, Albiol ja va assegurar que volia continuar “netejant” la ciutat. “No vull immigrants que han vingut a robar, a delinquir i a fer la vida impossible a Badalona”, va expressar en un míting per presentar la seva candidatura a la reelecció, escudat per la líder del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Ahir es va tornar a referir a unes declaracions que van generar reaccions de rebuig, com la d’ICV, que ja havia titllat de “repugnants” les paraules d’Albiol. “Quan parlo de netejar la ciutat em refereixo als delinqüents en un sentit general. No m’agrada que a la meva ciutat hi hagi persones que creïn problemes de conflictivitat, d’incivisme i de convivència. Tot i que cada vegada passa menys, lamentablement encara passa. Els que creïn problemes, siguin d’on siguin, m’agradaria que no fossin a Badalona”, va afirmar en l’entrevista radiofònica.

Després que s’arxivés la querella contra Albiol per les campanyes de criminalització de la població romanesa, el dirigent del PP torna a la càrrega. A l’horitzó hi ha els comicis municipals del 24 de maig.

stats