Barça
Misc 16/09/2021

Alba i Pedri, els últims que cauen per la plaga de lesions al Barça

Ansu Fati podria tornar a l'equip abans del previst perquè ja s'entrena amb normalitat amb els companys

2 min
Jordi Alba durant el partit contra el Bayern

BarcelonaLes males notícies no solen venir soles. La derrota contra el Bayern va deixar dos lesionats més al vestidor del primer equip blaugrana, Pedri i Jordi Alba. El migcampista ofensiu canari, que va jugar tot el partit contra els bavaresos, té una lesió muscular al quàdriceps de la cuixa esquerra i, segons el comunicat del club, “l'evolució en marcarà la disponibilitat”. La baixa seria d’unes tres o quatre setmanes. Al Barça, la lesió es va rebre amb ràbia perquè entenen que és una conseqüència de la temporada anterior, quan el jove jugador de 18 anys va batre tots els rècords participant en 73 partits oficials, entre el Barça i les seleccions espanyoles –amb l’absoluta va ser semifinalista de l’Eurocopa i finalista als Jocs–. De fet, el partit contra el Bayern era el primer de Pedri després de les minivacances que li havia concedit Koeman i que el van fer descansar contra el Getafe.

Jordi Alba, per contra, no va poder acabar el partit i se'n va anar amb mostres evidents de dolor. El lateral ja havia tornat tocat de la convocatòria de Luis Enrique amb la selecció espanyola i no va volar a Kosovo per precaució. Alba havia tornat abans a Barcelona, on va rebre l’alta just abans del partit contra els bavaresos. També es preveu que s'estigui unes tres o quatre setmanes fora dels terrenys de joc, afectat per una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta. 

Pedri i Alba passen a formar part de la llarga llista de jugadors lesionats del Barça. Una llista on ja hi ha Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Sergio Agüero i Martin Braithwaite, que passarà aviat pel quiròfan. D’aquests, qui podria tornar abans a l'equip és el jove davanter Ansu Fati. Després de més d’un any sense jugar, i amb unes quantes operacions a l'esquena, el futbolista de la Masia ja s'entrena amb els companys i va realitzar per primer cop tota una sessió sencera. Així doncs, podria avançar la data de tornada als terrenys de joc, prevista inicialment per a l'octubre o el novembre. La seva presència dilluns contra el Granada no queda descartada, tot i que la falta de ritme fa que sigui perillós convocar-lo. A més, Sergiño Dest també ha sentit molèsties després de lesionar-se de poca gravetat amb la selecció dels Estats Units. I dos puntals de l’equip, Gerard Piqué i Memphis, no es van entrenar ahir amb els companys per evitar càrregues de treball. Koeman, doncs, haurà de recórrer als joves de la Masia per força. Un dels que té més opcions de sumar minuts és el lateral Alejandro Balde, que va debutar a la Champions entrant per Jordi Alba. “Quan vaig arribar al Barça amb 7 anys pensava en dies com aquests, en poder ajudar l'equip. Estic preparat”, va explicar després del seu primer partit al Camp Nou.

stats