12/04/2012

Aina Clotet: "Ara sóc més punky"

3 min
Menys bona del que sembla i més del que li agradaria ser.

Arriba tard, seu de cop i mira la carta. Aigua i carn crua, sagnant. És enèrgica i vital; ràpida i activa. I desprèn pressa i impaciència. Com si el temps se li escapés de les mans. Vista des de fora es veu decidida, amb les idees clares, que sap on va; des de dins, em parla de dubtes i inseguretat: insatisfacció permanent. La incomoditat que la fa tirar endavant. L'Aina respira ambició i intensitat: No és que bona que és, sinó que bona que vol ser. Parla directe i de manera frontal. Tot veritat. Què tens més, talent o ambició? Estic bastant compensada: on no arriba el talent, arriba l'ambició. Tenir l'ambició ben col·locada és important.

JO MAI MAI. Quan pensa, es fa i desfà trenes amb les mans; quan mira, enfoca i desenfoca amb els ulls, i quan parla ho fa amb un discurs coherent, un cert to altiu i un riure que desarma. Després de la sèrie Infidels , ara estrena la cinta francesa Les infidels . Un tema recurrent en el seu currículum. Ho has estat? No, mai. Miro, i repregunto: Mai, mai? No. Mai, mai. Desvia la vista al plat. Perdonaries una infidelitat? Sí; si la puc entendre, sí. Creus que és inevitable la infidelitat? No. El que és inevitable és sentir-se atret per diverses persones al llarg de la vida. Fa una pausa i segueix: També és veritat que hi ha professionals de la infidelitat: hi ha qui està entrenat per ser infidel. ¿Una patologia? O simplement una qüestió de cara dura.

SEXE I HUMOR. L'Aina parla des de la coherència i el sentit comú. I actua des de la veritat. Què és més emocionant, la veritat o la mentida? La veritat; i també és molt més difícil. Exigent i perfeccionista. Carnosa i carnívora. ¿Has seduït més o t'han seduït més? M'han seduït més: no ho sembla, però soc tímida. Com se't guanyen? A foc lent: amb una bona conversa i molt sentit de l'humor. ¿T'ha temptat mai una dona? M'agraden les dones i em fixo més en les dones que en els homes, però de temptació sexual no n'hi ha hagut mai cap. I el sexe, quin paper juga a la teva vida? El sexe per a mi és un llenguatge i sempre m'ha agradat aprendre idiomes.

PUNK I PAPA. Compromís, confiança i generositat: dóna tant com puguis perquè tot et tornarà, la vida és molt llesta. Això és l'Aina. Menys bona del que sembla i més del que li agradaria ser. Del coll li penja una medalla: Fille du papa . Ets la filla perfecta? Sí. M'he portat bé. Riu, recorda i segueix: He crescut en molta llibertat i sense límits, però me'ls imposava jo; mai he tingut hora per tornar a casa i això em generava més pressió. Sabia que era un pacte en silenci. Als onze anys un càsting la va portar al món de la interpretació: de la infantesa a la maduresa. ¿Has trobat a faltar l'adolescència? No ho sé, perquè no l'he conegut. És una època en què pots ser gamberro i encarar-te a l'autoritat. Jo sempre he necessitat aliar-me amb l'autoritat: em portava bé a tot arreu per poder fer el que volia. Potser per això sóc més punky ara que abans.

LLUITA I RISC. El risc la fa tirar endavant. Impacient però perseverant: La base de l'èxit no és que les coses et surtin bé, sinó seguir lluitant. Convenciment en les paraules. I tu, del 0 al 10, com t'agrades? Amb un 8. Què et falta per al 10? Menys autoexigència destructiva i més gamberrisme: que tot m'importi menys. Un notable alt, no està malament. Segurament si m'ho preguntes un diumenge al matí em poso un 3. Hi ha dies que em sento capaç de tot i dies que penso que no me'n sortiré. La vida, al Dragon Khan.

stats