Tecnologia
Mèdia 13/07/2022

Twitter porta Elon Musk als tribunals per haver-se desdit de l'acord per comprar l'empresa

El fundador de Tesla i la xarxa social havien signat un acord de compravenda per 44.000 milions de dòlars

Kate Conver i Lauren Hirsch (The New York Times)
2 min
La filla de Musk renuncia al seu cognom

San FranciscoTwitter va demandar dimarts Elon Musk per obligar el milionari a completar l'adquisició de la companyia per 44.000 milions de dòlars, la qual cosa pot comportar una llarga batalla legal sobre el destí de la xarxa social.

A l'abril, Musk es va comprometre a comprar Twitter, però la setmana passada va dir que volia desdir-se de l'acord. Per pressionar Musk a complir l'acord d'adquisició, Twitter l'ha demandat al tribunal civil de l'estat nord-americà de Delaware. El tribunal determinarà si Musk encara està obligat a dur a terme l'adquisició o si, per contra, Twitter va incomplir la seva obligació de facilitar a Musk totes les dades que li reclamava, cosa que donaria dret al multimilionari a desdir-se'n.

"Musk rebutja honrar les seves obligacions amb Twitter i els seus accionistes perquè el tracte signat ja no serveix els seus interessos personals", diu l'empresa en la demanda. "Aparentment, Musk creu que -a diferència de qualsevol altra part subjecta a la llei contractual de Delaware- té llibertat per canviar de parer, malparlar de la companyia, dificultar les operacions, destruir valor per als accionistes i desdir-se'n", afegeix.

Al centre del cas hi ha la qüestió de la divulgació d'informació. Per trencar l'acord, Musk va dir que Twitter va obviar entregar-li informació sobre bots -també coneguts com a comptes falsos- a la plataforma. També va dir que no es creu els comunicats públics en els quals l'empresa assegura que aproximadament un 5% dels usuaris actius són bots. Twitter va enganyar de manera intencionada el públic, va sostenir Musk, i va obstruir qualsevol esforç per aconseguir més informació sobre com els compta. A més, Musk també va atacar Twitter per no haver-lo avisat abans de l'acomiadament de dos directius importants.

No obstant, Musk va signar un document vinculant legalment amb Twitter. I en aquest contracte, Twitter hi va incloure una clàusula específica que li permet demandar Musk per forçar-lo a un compliment de l'acord, sempre que el multimilionari tingui el capital necessari per a l'adquisició obtingut a través de deute. En una carta als advocats de Musk enviada diumenge, els advocats de Twitter deien que la intenció de Musk de trencar l'acord era "invàlida i errònia" i que "va trencar conscientment, intencionadament, expressament i materialment" el seu acord per comprar la firma. La companyia diu que té confiança en les xifres sobre els comptes falsos i que utilitza experts en spam per auditar-ne el recompte i assegurar-ne la veracitat.

En la demanda, Twitter argumenta que Musk, que dirigeix el fabricant de cotxes elèctrics Tesla, ha volgut sortir de l'acord perquè els canvis a la borsa han afectat la seva fortuna, ja que l'acció de Tesla ha caigut durant els últims mesos. Twitter diu que el multimilionari ha utilitzat les queixes sobre els bots com a excusa per desfer l'acord. Musk també ha trencat l'acord de no insultar públicament els executius de Twitter i ha "abandonat d'amagat" tots els esforços per obtenir deute per finançar l'operació, diu la demanda. "Musk volia una sortida, però l'acord de fusió li deixa poc espai", va dir Twitter. Musk va declinar fer cap comentari.

stats