TVE elimina les imatges de Verónica Forqué de la final de 'MasterChef Junior'

La cadena ha assegurat que ha pres aquesta decisió per respecte a l'actriu i la seva família

ARA
2 min
Verónica Forqué, en el moment d'anunciar que deixava el programa

BarcelonaRTVE ha confirmat que ha decidit eliminar les escenes de la final de MasterChef Junior en què apareixia Verónica Forqué, morta el 13 de desembre passat. D'aquesta manera, en l'emissió de demà, en la qual es donarà a conèixer el guanyador de l'edició infantil del concurs, no es veurà l'actriu, que es va suïcidar a l'edat de 66 anys.

La corporació espanyola ha explicat que la decisió de no emetre les imatges de Forqué s'ha pres per "respecte a ella i la seva família". La intèrpret va ser trobada morta a casa seva poc temps després de l'emissió de la final de MasterChef Celebrity, concurs en el qual havia participat i que va abandonar per voluntat pròpia abans que finalitzés. Tant durant el seu pas pel concurs com posteriorment Forqué va rebre nombrosos insults a través de les xarxes socials. Després de la seva mort, tant TVE com la productora del programa, Shine Iberia, van rebre crítiques per presumptament haver exhibit una imatge inadequada de l'actriu, que durant el concurs va donar mostres d'estar en un moment de salut mental delicat.

En la seva última compareixença davant del Congrés, el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, en resposta a una pregunta de la senadora del PSOE Josefina Bueno, va defensar el tracte del programa envers Forqué. Durant la seva intervenció va argumentar que una cosa és el que fa una televisió pública "controlada, supervisada per un consell d'administració, per un Parlament", i "una altra és el que, a partir d'això, facin les xarxes socials". "Això no és una disculpa pel que pugui fer Radiotelevisió Espanyola. Al contrari. Admeti-ho com l'assumpció per part meva i per part de RTVE de la responsabilitat que tenim sobre aquest o altres assumptes semblants que puguin produir-se. Reflexionarem profundament sobre aquest tema. Apel·larem a l'Acadèmia, als investigadors, als grups socials, perquè això no es pugui ni debatre en els pròxims temps", va concloure el president.

stats