TVE defensa 'Masterchef' de les acusacions d'apologia de la pederàstia i 'bullying'

Alguns espectadors es van queixar de l'ús de l'expressió 'sugar daddy', que segons RTVE es va utilitzar "sense connotacions sexuals"

ARA
2 min
Alguns dels concursants de l'edició actual de 'Masterchef'

RTVE ha sortit avui en defensa del concurs de cuina Masterchef després que el programa RTVE: Responde, espai del defensor de l'espectador, hagi rebut diverses queixes en referència a actituds i expressions que s'han vist i sentit al talent show. Diversos espectadors han protestat pel fet que un espai familiar com és Masterchef utilitzi l'expressió sugar daddy – concepte que se sol usar per referir-se a homes grans que mantenen relacions amb persones més joves a canvi de regals i diners– per parlar d'un dels concursants d'aquesta edició. Toñi Prieto, directora d'entreteniments de TVE, ha assegurat, en resposta a una espectadora que acusava el programa de fer "apologia de la pederàstia", que l'expressió es va utilitzar "sense una connotació sexual implícita".

Segons ha explicat Prieto, el programa va utilitzar l'expressió sugar daddy per referir-se a un concursant, el Dani, que és molt més gran que la resta dels seus companys al concurs. "Tenint en compte el context en què s'ha utilitzat l'expressió en el programa, sempre ha sigut fent referència al fet que la diferència d'edat podria originar una possible actitud protectora de l'aspirant respecte a les concursants més joves", remarca Prieto.

El concurs també ha rebut crítiques pel possible maltractament d'una concursant, Ofelia, a mans dels seus companys. En aquest sentit, Prieto ha negat que la concursant sigui víctima de bullying i ha assegurat que es tracta de rivalitats pròpies del concurs. Una altra de les queixes destacava que aquesta concursant va ser obligada a cuinar carn de poltre malgrat que el concurs sabia la vinculació afectiva que té amb els cavalls. Respecte aquesta polèmica, la directora d'entreteniments de TVE ha assegurat que "els concursants han de ser capaços d'enfrontar-se a diferents situacions si en el futur volen dedicar-se al món de la gastronomia".

stats