Ficció

Tornen els dracs i les perruques ros platí: tot el que cal saber de 'La casa del dragón' i la nova entrega

Després de quasi dos anys d'espera, Max estrena aquest dilluns la nova entrega de la sèrie basada en l'univers de George R.R. Martin

3 min
Rhaenyra Targaryen

BarcelonaNoms que sonen gairebé tots igual, personatges que llueixen la mateixa perruca ros platí i aliances que van canviant. Seguir La casa del dragón no va ser fàcil en la seva primera temporada, que estava plena de salts temporals, i enfrontar-se a la segona entrega tampoc serà senzill, principalment perquè han passat gairebé dos anys entre l'una i l'altra i cal una memòria d'elefant per recordar tots els drames de la dinastia Targaryen. La sèrie estrena nova temporada aquest dilluns a Max i per fer més fàcil la posada al dia, fem un repàs d'en quin moment arrenca i què podem esperar-ne.

Una guerra civil a punt d'esclatar

Els dos bàndols de la casa Targaryen es volen treure els ulls

El més important a l'hora de veure els nous capítols de la sèrie és tenir clar que els Targaryen es porten a matar entre ells i que hi ha dos bàndols molt definits: d'una banda, els verds, lleials a Aegon II Targaryen i a la seva mare, Alicent Hightower; de l'altra, els negres, liderats per Rhaenyra Targaryen –germanastra gran d'Aegon II i que, per tant, reclama el tron– i el seu tiet i marit Daemon.

En l'inici de la segona temporada, la Rhaenyra està de dol (i assedegada de sang) per l'assassinat del seu fill Luke, mort a mans de l'Aemond –el germanastre boig de la Rhaenyra– i el seu drac Vhagar. La mort del noi (que, per cert, era de cabells foscos i això és senyal inequívoc que no és fill del seu suposat pare, Laenor Velaryon) marca la primera víctima mortal del regnat d'Aegon II.

"En el moment en què rep la notícia de la mort del Luke, l'intent de la Rhaenyra de ser més meditativa s'ensorra", diu l'actriu Emma D'Arcy a Entertainment Weekly sobre el canvi del seu personatge. "No crec que ara hi hagi manera de reprimir-la i contenir la seva naturalesa... M'emociona descobrir què passa quan la Rhaenyra fa menys estratègia i actua més segons els seus instints i desitjos", explica.

Hi haurà més dracs

Sunfyre fa acte de presència

Si algú creia que la primera temporada havia tingut pocs dracs, pot respirar tranquil. La nova entrega ve carregada d'éssers fantàstics alats. Segons ha avançat la plataforma, en els nous episodis farà acte de presència el drac Sunfyre, que pertany a Aegon II. En el llibre, es defineix Sunfyre com el més bell i imponent dels dracs, i això ha suposat un repte per als responsables de la sèrie.

"Ens tocava donar el màxim de nosaltres i superar el desafiament, però fer-ho d'una manera que no semblés que havíem fet un drac d'una sèrie diferent o un drac de fantasia, a falta d'un nom millor. Per tant, Sunfyre havia d'existir com un exemplar superior que pogués ser reconegut com a clarament bonic dins d'un món que té 17 dracs més", explica Ryan Condal, cocreador i showrunner de la producció.

Una temporada més curta

Dos episodis menys que la primera entrega

La llarga espera que han hagut de patir els fans no es veurà compensada per més episodis, sinó tot al contrari. A diferència de la primera temporada, que va tenir deu episodis, la segona entrega en tindrà vuit, l'últim dels quals estarà disponible el 5 d'agost. Tot i que inicialment es va assenyalar que el motiu de la retallada podria ser pressupostari, els responsables de la sèrie asseguren que la causa està vinculada a aspectes narratius. Segons va detallar Deadline, l'equip de La casa del dragón preveu que la ficció estigui en emissió tres o quatre temporades. Un cop la segona temporada va començar a caminar, Ryan Condal va fer un pas enrere per treballar amb George R.R. Martin el pla a llarg termini de la sèrie, que inclou quin ha de ser el ritme narratiu de la ficció i en quin moment ha d'acabar cada temporada i quines batalles han d'aparèixer en cada entrega.

Repartiment

Altes i una important baixa

La majoria dels actors i actrius de la primera temporada repetiran en la segona temporada, però hi ha una baixa destacable. L'actriu australiana Milly Alcock, que va cridar l'atenció de la crítica i els fans amb la seva interpretació de versió jove de la Rhaenyra, no reapareixerà en la nova temporada. Alcock té nous projectes en cartera, ja que ha estat triada per donar vida a la Supergirl de James Gunn, responsable de l'univers cinematogràfic de DC. Tampoc està previst que aparegui en aquesta temporada Emily Carey, l'Alicent jove de la primera temporada.

Entre les incorporacions de la nova entrega hi ha Freddie Fox, actor recurrent de Slow horses, que interpretarà el germà petit d'Alicent Hightower, i Gayle Rankin (GLOW), que donarà vida a Alys Rivers, bastarda de la casa Strong i amant del príncep Aemond Targaryen.

stats