Televisió

Carles Porta, sobre el final de 'Tor': "Crec que qui va matar Sansa surt a la sèrie"

L'últim episodi de la docusèrie ha registrat una quota de pantalla del 23,1% i 453.000 espectadors

3 min
Carles Porta en un moment de l'entrevista

BarcelonaDesprés de set episodis seguint la història de Tor i el misteri de la mort de Sansa, aquest dilluns els espectadors s'han acomiadat de la sèrie documental de Carles Porta amb un vuitè capítol que ha barrejat sorpreses i moments emotius. Des de l'inici de la docusèrie, Porta ha deixat clar que els espectadors havien d'exercir de jurat popular i, després d'avaluar tota la informació recopilada, prendre una decisió sobre qui era el responsable de la mort de Sansa.

L'últim episodi de la sèrie ha estat un èxit d'audiència. El capítol es va situar com l'emissió més vista del dia: va registrar un 23,1% de quota de pantalla i 453.000 espectadors, malgrat que competia amb un dels partits de l'Eurocopa (a la mateixa hora s'emetia l'enfrontament entre Àustria i França, que va fer una quota del 22,2% i 443.000 espectadors). L'entrevista d'Albert Om a Carles Porta, que es va poder veure just després del final, també va obtenir una audiència destacable: un 22,5% de share i 331.000 espectadors. La nit temàtica dedicada a Tor reforça el lideratge del dia de TV3, que va ser la cadena més vista amb un 16,2% de quota. De mitjana, 367.000 espectadors han seguit els capítols de Tor, que ha tingut una quota de pantalla mitjana del 19,2%.

[A partir d'aquest punt hi ha espòilers]

En l'últim episodi, el periodista fa repàs dels esdeveniments més importants que van tenir lloc abans i després de la mort de Sansa, a més de recopilar els principals sospitosos de l'assassinat de qui es reivindicava com a propietari únic de la muntanya de Tor. Qui va matar Sansa? Van ser els mossos de Palanca? Els contrabandistes? Un sicari contractat per Rubén Castañer i els empresaris anglesos? O va ser alguns dels hippies? De tots els sospitosos, en l'últim episodi Porta només en confronta un, el contrabandista Josep Pujol, Coié. El periodista li pregunta directament si va matar Sansa. La seva resposta és un no rotund.

El pla final de la sèrie és una imatge d'un mòbil que rep una trucada d'un número desconegut. En l'entrevista posterior a l'emissió del capítol final, Porta ha explicat que des que van començar la sèrie ha rebut nombroses trucades de persones que deien saber qui havia matat Sansa. També ha afegit que recentment ha rebut una trucada que podria ser rellevant, però de la qual encara n'ha de contrastar la informació per poder-li donar veracitat. Porta ha assegurat que en funció del que descobreixin d'aquestes trucades podria haver-hi més Tor, tot i que remarca que li sembla poc probable.

També ha explicat que, si ell digués de forma explícita qui creu que va matar Sansa, com que el cas està prescrit aquesta persona es podria querellar per injúries i calumnies. "Crec que qui va matar Sansa surt a la sèrie", ha dit Porta, que ha afegit que "posaria la mà al foc que no ho va fer ningú de Tor".

El futur de Tor

El vuitè episodi de Tor deixa moltes preguntes obertes, però serveix de carta d'amor de Porta cap al poble i els seus veïns, alguns dels quals fa temps que van morir. Així, en l'últim capítol els espectadors són testimonis de moments personals i íntims d'alguns dels personatges més coneguts, com ara Pilar Tomàs, Lázaro Moreno o Jordi Riba, Palanca.

El periodista fa trenta anys que està lligat emocionalment a la història de Tor, i això es deixa entreveure en l'últim episodi, quan Porta convida els veïns a reflexionar sobre quin futur veuen al poble. Després de dècades en què el poble ha sigut sinònim de mort i violència, la docusèrie acaba buscant un bri d'esperança.

stats