Mèdia 09/10/2019

Els 'Telenotícies' tornen a respondre a la Junta Electoral amb un missatge que explicita les paraules prohibides

Els informatius expliquen que no poden dir 'exili' ni 'presos polítics'

Ara
1 min
Els 'Telenotícies' tornen a respondre a la Junta Electoral amb un missatge que explicita les paraules prohibides

Barcelona"En obligat compliment de la resolució de la Junta Electoral Provincial, aquest informatiu té prohibit fer servir expressions com exili i presos polítics. Per primer cop, a més, s'imposen els qualificatius concrets d'autoproclamat o autoanomenat quan s'informi del Consell per la República i de l'Assemblea de Càrrecs Electes".

Aquest és el missatge que han començat a mostrar els informatius de TV3 per recordar als seus espectadors la decisió que va prendre aquest dimarts la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que, en resposta a un recurs de Ciutadans, va determinar que els mitjans públics no podien fer servir aquestes expressions fins a les eleccions del 10 de novembre. El text s'ha estrenat al 'Telenotícies migdia' d'aquest dimecres i es preveu que aparegui en pantalla cada vegada que, a l'hora d'elaborar una informació, els redactors hagin hagut d'adaptar el text els requeriments de la Junta.

Durant el període electoral de les eleccions generals del 28-A i les municipals i europees del 26-M, en què la Junta Electoral va imposar una prohibició semblant a TV3 i Catalunya Ràdio, els 'Telenotícies' ja havien utilitzat un missatge similar per recordar als espectadors que no podien pronunciar determinades expressions.

stats