Plataformes

Les set sèries més esperades de l'octubre

'La Mesías', de Javier Calvo i Javier Ambrossi, i 'La caída de la Casa Usher' encapçalen les estrenes del mes

4 min
Omar Sy a 'Lupin'

BarcelonaEl terror i els deliris religiosos marquen les estrenes de sèries d'aquest mes d'octubre, que també tindrà diversos retorns esperats. Fem un repàs de què trobarem a les plataformes durant les setmanes vinents.

1.
'Lupin' (Netflix)

Tercera temporada / 5 d'octubre

Omar Sy en una escena de la tercera entrega de 'Lupin'

Tercera entrega de les aventures del lladre més famós de França, interpretat per Omar Sy. En aquesta ocasió, després de venjar la mort del seu pare, Assane Diop ha d'aprendre a viure amagat i allunyat del seu fill i la seva dona. El repte, però, és inassumible i Diop torna a París per fer una proposta a la seva família: fugir de França i començar de zero en un altre país. Lupin és la sèrie francesa més famosa de Netflix i en els seus inicis va ser tot un fenomen. ¿Continuarà tenint la mateixa tirada amb la seva tercera temporada?

2.
'Loki' (Disney+)

Segona temporada / 6 d'octubre

La sèrie sobre ‘Loki’ de Disney+ constarà de sis episodis

Disney+ ha fet tantes sèries de l'univers de Marvel que ja pràcticament n'hem perdut el compte. Així i tot, només una d'elles ha aconseguit el vistiplau per a una segona temporada, Loki. Els caps de Disney ja han avançat que la segona entrega tindrà una gran importància en els futurs esdeveniments cinematogràfics de la marca de superherois, que aviat estrena The Marvels. Segons la sinopsi oficial de la plataforma, la nova entrega arrenca just després del final de l'anterior, quan Loki "acaba immers en la batalla per l'ànima de l'Agència de Variació Temporal". El personatge interpretat per Tom Hiddleston navegarà per un multivers en constant expansió.

3.
'La Mesías' (Movistar+)

11 d'octubre

Macarena García a 'La Mesías'

Els Javis –Javier Ambrossi i Javier Calvo– són dos dels creadors de l'audiovisual espanyol més estimulants. Després de Paquita Salas i Veneno, la parella professional i sentimental tornen amb la seva sèrie més ambiciosa, La Mesías, un drama rodat a Catalunya que es fica de ple en el fanatisme religiós. Ho fa a través de la història d'un grup musical cristià amb certs paral·lelismes amb les catalanes Flos Mariae. Un vídeo viral de Stella Maris, una banda formada per sis germanes, té un gran impacte en la vida de l'Enric, un home traumatitzat per l'integrisme religiós de la seva mare, que tenia deliris messiànics. Els Javis prometen una sèrie amb una proposta visual impactant i un repartiment ple de cares conegudes: des de Roger Casamajor passant per Albert Pla, Macarena García, Lola Dueñas i Cecilia Roth. També debuten la cantant Amaia i Irene Balmes, filla del líder de Love of Lesbian, Santi Balmes. La Mesías estrenarà els dos primers episodis el dia 11 d'octubre i la resta, fins a arribar a set, s'emetran setmanalment.

4.
'La caída de la Casa Usher' (Netflix)

12 d'octubre

'La caída de la Casa Usher'

El rei del terror de Netflix, Mike Flanagan, utilitza les obres d'Edgar Allan Poe per construir el seu propi conte d'horror sobre una família de farmacèutics responsables d'una crisi d'addicció als opioides. El punt de partida és una picada d'ullet gens dissimulada a un dels clans més odiats dels Estats Units, els Sackler, propietaris de Purdue Pharma, comercialitzadora de l'Oxycontin, un medicament que ha deixat un rastre de milions de persones enganxades al fentanil. Els protagonistes de la sèrie són els germans bessons Madeleine i Roderick Usher, responsables de la farmacèutica Fortunato, que ha guanyat molts diners amb un medicament que suposadament no era addictiu però que ha acabat provocant centenars de morts. Mentre que la Madeleine no ha tingut fills, el Roderick té una descendència prolífica, tant legítima com il·legítima. Tots els seus fills es barallen per aconseguir el control de la farmacèutica. Amb aquesta descripció podem esperar un encreuament entre Succession, Dopesick i Medicina letal.

5.
'Cocina con química' (Apple TV+)

13 d'octubre

Brie Larson

Brie Larson, guanyadora d'un Oscar per La habitación i Capitana Marvel de l'univers Marvel, es posa en la pell d'Elizabeth Zott, una dona que renuncia al somni de ser científica per les pressions masclistes dels anys 50. L'abandonament del laboratori no implicarà oblidar-se de la seva passió: Zott acceptarà presentar un programa de cuina des del qual intentarà explicar lliçons bàsiques de ciència a les mestresses de casa. La sèrie, que compta amb Lee Eisenberg com a showrunner, està basada en la novel·la supervendes de Bonnie Garmus, Cocina con química.

6.
'La edad dorada' (HBO Max)

Segona temporada / 30 d'octubre

Una escena de la segona temporada de 'La edad dorada'

Els fans de les sèries de tassetes estan d'enhorabona: tornen els vestits sumptuosos i els salons grandiloqüents de La edad dorada. Julian Fellowes, creador de Downton Abbey, segueix el seu viatge a l'interior de l'època d'esplendor dels Estats Units. La segona entrega arrenca en la Pasqua del 1883 i continuarà fixant-se en la guerra pública entre els nou-rics i les fortunes de tota la vida, l'old money, de Nova York a través del conflicte entre Bertha Russell (Carrie Coon) i la família Astor.

7.
'Exit' (Filmin)

Tercera temporada / 30 d'octubre

Una escena d''Exit'

Les comparacions són odioses, però a vegades serveixen per resumir de manera ràpida i directa una sèrie: en el cas d'Exit podríem dir que és la resposta noruega a Succession. Basada en el testimoni real de quatre inversors d'èxit, la sèrie mostra com es diverteix la població més rica dels països escandinaus. Segons la sinopsi de Filmin, en la tercera entrega "a mesura que la crisi dels combustibles fòssils domina l'economia global, els diners flueixen cap a l'energia verda, només per ser desviats cap a negocis tèrbols".

stats