Mèdia 29/11/2019

La justícia rectifica i RTVE no haurà de restituir Álvaro Zancajo com a directiu

El periodista va ser destituït del càrrec de director del Canal 24 Horas l'any 2018

Ara
1 min
La justícia obliga TVE a indenmitzar i readmetre Álvaro Zancajo

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha decidit en favor a RTVE en el judici contra el periodista Álvaro Zancajo i la corporació no haurà de restituir-lo com a directiu de l'ens. D'aquesta manera queda revocada la sentència del jutjat social número 6 de Madrid del desembre del 2018 en què declarava nul l'acomiadament de Zancajo com a director del Canal 24 Horas perquè el treballador s'havia acollit a una reducció de jornada per tenir cura del seu fill.

La sentència del 2018 especificava que Zancajo havia de rebre una compensació de 25.000 euros, a més de restituir-li amb "caràcter immediat [...] les condicions de treball anteriors". Amb la nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, RTVE ja no està obligada a donar un càrrec directiu a Zancajo, tot i que sí que pot mantenir el seu càrrec com a informador.

Des del seu cessament el setembre del 2018, després del nomenament de Rosa María Mateo com administradora única provisional de RTVE, Zancajo té la categoria professional de redactor de base i treballa fent documentals per a diferents programes de la corporació.

Zancajo, que va entrar a RTVE l'any 2016, després de 16 anys a Antena 3, pot recórrer la sentència al Tribunal Suprem.

stats