Mèdia 11/10/2021

La princesa Elionor no acudirà a la desfilada militar del Dia de la Hispanitat perquè té classe

Segons ha comunicat la Zarzuela, el 12 d'octubre és jornada lectiva a l'exclusiu col·legi de Gal·les on està fent el batxillerat

2 min
Elionor de Borbó a l'UWC College de Gal·les on estudiarà el batxillerat

BarcelonaLa princesa Elionor no assistirà amb els reis a la desfilada militar del 12 d'octubre a Madrid, ni a la posterior recepció al Palau Reial, perquè aquest dia és lectiu a l'internat de Gal·les (al Regne Unit) on cursa el batxillerat. A més, el desplaçament l'obligaria a fer cinc dies de quarantena al tornar, cosa que li impediria poder seguir amb el curs. Per primera vegada des del 2014, quan es va estrenar a la desfilada militar amb la seva germana, la infanta Sofia, l'hereva al tron no serà a l'acte central que se celebra al passeig de la Castellana ni tampoc a la recepció posterior del Palau d'Orient.

Per respectar el calendari lectiu de l'UWC Atlantic College de Gal·les, on va començar primer de batxillerat el 30 d'agost passat, la Casa del Rei ha optat perquè la primogènita dels reis no sigui a Madrid, però, en canvi, sí que anirà, per tercera vegada, al lliurament dels Premis Princesa d'Astúries. La cerimònia se celebrarà a Oviedo el pròxim dia 22, i en aquest cas el viatge no hauria d'obstaculitzar la seva assistència a les classes per la quarantena que haurà de fer, ja que aquest dia comencen les vacances de tardor a l'internat, que es prolongaran fins al 31 d'octubre, dia en què farà 16 anys.

Quan es va anunciar que estudiaria dos anys a Gal·les, la Casa del Rei va apuntar que compatibilitzaria la seva estada acadèmica amb "el progressiu desenvolupament dels seus compromisos institucionals a Espanya". L'internat gal·lès, on només la matrícula ja costa 76.500 euros, compta amb nombrosos membres de la reialesa europea com a exalumnes, com el rei d'Holanda, Guillem Alexandre, i la princesa Elisabet, hereva del tron belga. De fet, Elionor comparteix aula aquest curs amb la princesa Alèxia d'Orange, segona en la línia de successió al tron holandès. La Casa del Rei espanyola ha precisat que, en el cas d'Elionor, el cost de la matrícula anirà a càrrec dels reis amb la seva assignació anual.

A l'UWC Atlantic College, ubicat al castell medieval St. Donat de la vall gal·lesa de Glamorgan, Elionor estudia el batxillerat internacional. Elionor, segons van explicar des del centre, hi cursa assignatures de diverses disciplines, des de llengua i literatura fins a matemàtiques, ciències i assumptes socials, que compaginarà amb activitats extracurriculars pensades per educar en el "canvi" i en el "lideratge desinteressat".

stats