Mèdia 26/04/2022

El PP qüestiona la independència del nomenament de càrrecs de direcció d'IB3

El Govern reafirma que la formaran "professionals independents i periodistes" i retreu la gestió popular d'altres televisions públiques

2 min
La consellera de Funció Pública, Presidència i Igualtat, Mercedes Garrido

PalmaEn el dia de la reelecció d'Andreu Manresa al capdavant d'IB3, el PP ha qüestionat la independència dels nomenaments que es faran els propers dies en l'equip de direcció de l'ens de radiotelevisió pública. "El que preocupa és l'endemà de la reelecció, si Manresa tindrà llibertat per elegir el seu equip o s'imposarà per criteris polítics", ha afirmat el diputat popular, Antoni Fuster. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha reiterat que la direcció estarà formada per "professionals independents i periodistes".

El PP ha declarat que votarà en contra del nomenament de Manresa al capdavant d'IB3 perquè l'Executiu "no ha volgut negociar res". "Tenim la convicció que el Pacte es repartirà els càrrecs de direcció amb criteris polítics", ha assenyalat Fuster, al·ludint a possibles telefonades dirigides a persones per ocupar aquests càrrecs, fetes "per certs polítics" i no per l'encara director en funcions de la televisió pública.

Garrido ha presumit per la gestió de la reelecció de la direcció d'IB3. "En aquest Govern hi ha hagut diàleg a l'hora de nomenar Manresa, i el que farem serà el mateix que vàrem fer la legislatura passada, que és el que no han fet els governs del PP: garantir la independència de l'ens públic de radiotelevisió", ha subratllat. A més, ha retret que, en el seu moment, el cap de gabinet de l'expresident del Govern, Jaume Matas, formava part de la direcció, o un exsenador popular que fou director general.

Aquest dimarts Andreu Manresa serà reelegit al capdavant d'IB3, ja que té el suport de la majoria de la Cambra. Com ha anunciat Garrido, el seu nomenament respon a la necessitat de "pilotar el procés que requereix la internalització, i vol transformar la televisió en la televisió dels ciutadans de les Balears". La consellera de Funció Pública ha indicat que "el que em fa por és veure com actua el PP a la resta de comunitats. Ayuso ja va donar una prova evident del que pensa el PP sobre les televisions públiques", ha criticat, referint-se al control que ha exercit la presidenta de la Comunitat de Madrid damunt Telemadrid.

stats