Polèmica

Els periodistes dels mitjans digitals de RTVE lamenten la transmissió d’Inés Hernand a la catifa dels Goya

La influenciadora va protagonitzar moments que han generat nombroses crítiques

À.G.
2 min
Inés Hernand, en una foto promocional de la seva retransmissió

Un “he fet un rot”, un “em teniu fins al cony” o un “ets una icona, presi, t’estimem!” adreçat a Pedro Sánchez. El canal juvenil Playz de RTVE va encarregar la cobertura de la catifa vermella dels premis Goya a la influenciadora Inés Hernand i la seva feina ha merescut nombroses crítiques a mitjans i xarxes socials, més l’amonestació del consell d’informatius dels mitjans interactius de la mateixa cadena. En un comunicat que malgrat tot li estalvia ser anomenada pel nom, més enllà d’assenyalar que és “una col·laboradora externa” fan constar la seva repulsa tant al fons com a la forma de l’emissió.

“Per molt que es vulgui donar un to informal, alternatiu i pensat per al públic juvenil, creiem que qualsevol contingut que porti la marca RTVE ha de complir amb els estàndards de qualitat i neutralitat recollits en el llibre d’estil de RTVE”, recorden. El consell demanarà explicacions a la direcció de RTVE. “Al marge d’altres intervencions més que discutibles, ens sembla que el to adulador cap a un president del govern, sigui del signe que sigui, no té cabuda a la radiotelevisió pública, que és de tothom”.

Un altre dels moments incòmodes de l’emissió va ser el moment en què va interceptar el cantant portuguès Salvador Sobral i va insistir a demanar-li opinió sobre el tema Zorra, tot i que ell li havia deixat clar des d’un primer moment que no l’havia escoltat i que Eurovisió no era un tema sobre el qual volgués parlar. Hernand va procedir a explicar-li el significat de la paraula zorra, fins que l’entrevistat va tallar-la dient que sabia perfectament què volia dir el terme. A banda d’això, Hernand va tenir un incident també amb el Goya de Rigoberta Bandini a la millor cançó original. I va confondre una de les convidades amb la seva representant, que li va haver d’aclarir que qui ella buscava encara no havia arribat.  

stats