Cinema
Mèdia 07/09/2023

La pel·lícula eivissenca ‘Es Gegant des Vedrà i altres rondaies’ s’estrenarà a Sitges

Dirigida per Héctor Escandell, hi participen com a actors Miquel Montoro i el català Joan Pera

Esther Cabezas
2 min
Miquel Montoro

EivissaEl llargmetratge dirigit per Héctor Escandell i produït per Pablo Alcántara (Pauxa Films) Es Gegant des Vedrà i altres rondaies s'estrenarà en la 56a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges Film Festival), que tindrà lloc el 7 d'octubre a la ciutat catalana. El director eivissenc presenta el seu nou projecte cinematogràfic al que és “el festival de cinema fantàstic i de terror més important del món, davant d'un públic amb un estil perfecte”. I és que el guió d’Es Gegant és una adaptació, realitzada pel mateix director, del llibre Rondaies eivissenques, de Joan Castelló Guasch, que diu haver-se inspirat “en obres com Els GooniesLa princesa promesa i Big Fish.

Cartell d''Es Gegant des Vedrà'

La producció de Pauxa Films, amb Pablo Alcántara al capdavant (millor productor de l'any 2021), “ha apostat per crear uns efectes especials artesanals que confereixen a la pel·lícula un estil orgànic i de conte”, asseguren des de les oficines de la productora.

Rodada íntegrament en eivissenc

Però l’envergadura d’aquesta cinta de cinema fantàstic, Es Gegant des Vedrà i altres rondaies, arriba molt més enllà i és una aposta per l'art en el sentit més ampli de la paraula. “Està rodada íntegrament en eivissenc de tradició oral i incorpora paraules i expressions en desús”. Explica històries molt diferents de les de l'Eivissa actual i se submergeix en un ambient de realisme màgic a través de tres rondalles que daten de fa més d'un segle: Nit de Tots SantsSes calaveres de Can Fita i Es Gegant des Vedrà. “Una quarta història, ambientada en el present, funciona com a nexe de les tres llegendes”, relaten des de Pauxa Films.

En aquesta producció hi pren part el conegut youtuber mallorquí Miquel Montoro, en un paper que descobreix al públic una altra faceta professional seva, com a protagonista heroic de la rondalla d'Es Gegant des Vedrà, i també el veterà actor Joan Pera, que encarna l'escriptor Joan Castelló Guasch, narrador de les diferents històries. Els acompanyen els eivissencs Tita Planells, Miquel Vingut, Paula Tur, Neus Torres, Paula Ramos, Ivan Ros, Francisca Salvadó, Juanjo Torres Resina i Alfredo Marí, en un elenc que ha reunit més de trenta intèrprets en diàleg. El supervisor de so és Fady Kazhal i al capdavant dels efectes especials hi és Adrián Cardona. El resultat, d'aquí a uns mesos a les sales de cinema arreu de l'Estat.

stats