Mèdia 19/05/2021

'OK Diario' vol tenir edició a Mallorca

Eduardo Inda ha parlat amb antics redactors d''El Mundo'

2 min
Eduardo Inda, director d''OK Diario'

BarcelonaOK Diario prepara edició pròpia a Mallorca. Eduardo Inda, el director del mitjà, ha engegat una ronda de visites a grans empreses demanant que financin el projecte de tenir una redacció estable a les Illes per al seu digital, segons ha pogut saber l'ARA. El llançament està programat per d'aquí a poques setmanes i serà una extensió del periodisme arrenglerat amb la dreta de la capçalera principal, sobre la qual pesen nombroses acusacions de publicar manipulacions i notícies falses.

El periodista és un vell conegut dels ambients periodístics balears. Va ser qui va liderar l'edició insular d'El Mundo en els moments de màxima esplendor, abans que successius EROs la deixessin reduïda a la mínima expressió. I n'era el director durant l'episodi protagonitzat per Pedro J. Ramírez, director de l'edició d'àmbit estatal, arran de la piscina que tenia en una casa d'estiueig a Son Servera. Un grup de ciutadans, entre els quals el diputat d'ERC Joan Puig, s'hi van banyar sense permís argüint que es tractava d'aigües públiques. Inda va liderar la resposta del diari, molt hostil, contra els activistes.

A més, durant aquella etapa va emprendre una campanya contra el grup Serra, a qui va acusar d'escalfar l'ambient contra Ramírez, amb la publicació de diverses notícies que apuntaven al president del grup, Pere Serra. (Vuit anys després, el Suprem va sentenciar que la piscina de la discòrdia era d'ús públic.)

Inda ha contactat amb alguns dels periodistes que van treballar per a El Mundo de Baleares, amb la intenció d'incorporar-los a l'edició balear. OK Diario té, segons dades de ComScore, 12 milions d'usuaris únics mensuals i serveix 51 milions de pàgines vistes. És el novè dels mitjans digitals més seguits a l'Estat, tot i que algunes de les capçaleres principals han abandonat aquest sistema de mesurament pels dubtes sobre la metodologia que fa servir.

stats