Mèdia 17/05/2022

Nova demanda dels treballadors dels informatius d'IB3 contra Dalton per congelar els salaris

Assenyalen que la contracta del grup Lavínia ha presentat una Modificació Substancial de Condicions de Treball per no pagar el 6,46% de pujada salarial

ARA Balears
1 min
Seu d'IB3 al polígon de Son Bugadelles, a Calvià.

PalmaEls treballadors dels Informatius d'IB3 han decidit dur Dalton de nou als tribunals per defensar els seus drets. Segons han explicat en un comunicat, la causa és la presentació per part de l'adjudicatària dels Informatius d'IB3 d'un procediment de Modificació Substancial de Condicions de Treball (MSCT) per incomplir els acords signats el 2012 i el 2019 que estipulen una pujada salarial vinculada a l'IPC.

"En moments d'inflació en màxims històrics (l'IPC de l'abril ha estat del 8,3%) els pactes suposen que hem de beneficiar-nos d'una pujada d'un 6,46% enguany", destaca el comitè d'informatius.

En aquest sentit, exposen que "al llarg de les darreres setmanes, el comitè d'empresa ha fet tot el possible per intentar arribar a un acord amb la part empresarial". No obstant això, apunten que els representants de Dalton van al·legar que l'aplicació dels pactes de l'IPC provocaria que l'empresa entràs en pèrdues. "Negam aquesta causa econòmica: les nostres informacions sobre l'estructura del grup Lavínia, al qual pertany Dalton, i els beneficis que li reporta la contracta dels Informatius ens fan sospitar que els seus números estan falsificats", subratlla el comitè d'informatius.

Davant aquesta situació, el comitè d'empresa, amb el suport unànime de les assemblees de treballadors, ha decidit presentar una demanda de conflicte col·lectiu contra Dalton per aconseguir la nul·litat de la MSCT i el pagament de la integritat dels increments salarials. IB3 també ha estat demandada com a responsable subsidiària.

stats