Mèdia 02/05/2019

Els Obama preparen set projectes per a Netflix

La seva productora està desenvolupant tres pel·lícules i quatre sèries que recullen els seus valors

Albert Castellví
3 min
Barack i Michelle Obama, en una imatge d'arxiu

BarcelonaHigher Ground Productions, la productora de l'expresident dels Estats Units Barack Obama i la seva dona, Michelle Obama, ha anunciat els set projectes que està desenvolupant per a Netflix i que la plataforma té intenció d'estrenar "al llarg dels pròxims anys". Netflix ja havia anunciat l'any passat que havia tancat un acord plurianual amb la productora dels Obama per a la producció de tot tipus de formats, i ara s'han anunciat les primeres tres pel·lícules i quatre sèries en què s'ha començat a treballar en el marc d'aquesta col·laboració, i que es troben en diverses fases de desenvolupament. La intenció és que durant els pròxims mesos la llista vagi creixent.

Un dels llargmetratges que Netflix estrenarà en virtut d'aquest acord amb Higher Grounds és 'American factory', un documental que es va estrenar aquest any al festival de Sundance (on va guanyar el premi a la millor direcció de documental nord-americà) i que posteriorment va ser adquirit per la productora per incloure'l al catàleg de la plataforma. Dirigit per Steven Bognar i Julia Reichert, el treball es fixa en el contrast cultural que suposa l'arribada a l'estat nord-americà d'Ohio (empobrit a causa de la crisi industrial) d'un multimilionari xinès que hi obre una empresa tecnològica i contracta 2.000 obrers autòctons.

Una altra pel·lícula que veurà la llum fruit d'aquest acord és l'adaptació a la pantalla del llibre de David W. Blight 'Frederick Douglass: Prophet of freedom', que reconstrueix la vida de Frederick Douglas, un esclau afroamericà del segle XIX que, després d'haver aconseguit la llibertat, va liderar el moviment per a l'abolició de l'esclavitud. L'obra literària va ser distingida amb el premi Pulitzer d'història el mes passat.

El tercer llargmetratge que produiran els Obama és 'Crip camp', un documental que es troba en fase de producció sobre un campament d'estiu per a joves amb discapacitat que es va organitzar a principis dels anys 70 i que va ser clau per al naixement del moviment en defensa dels drets dels discapacitats. Un dels participants d'aquell campament, Jim LeBrecht, dirigeix el documental juntament amb Nicole Newnham.

Un dard a Trump

Pel que fa a les sèries, destaca l'adaptació, en un format de no-ficció, de 'The fifth risk: Undoing democracy', un 'bestseller' escrit per Michael Lewis que retrata "la importància de la feina desconeguda que fan herois quotidians per guiar el govern i salvaguardar la nació". El llibre es fixa en l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca i en la mala gestió que el nou president va fer d'alguns departaments de l'administració nord-americana.

Higher Ground també convertirà en una sèrie d'antologia 'Overlooked', una columna del 'New York Times' en què es fan obituaris de persones rellevants la mort de les quals no havia quedat recollida al diari.

En un registre totalment diferent, 'Listen to your vegetables & eat your parents' [escolta les verdures i menja't els teus pares] serà una sèrie infantil que "portarà els nens i les seves famílies arreu del món en una aventura que explica la història dels aliments".

Finalment, Netflix i la productora dels Obama preparen la sèrie de ficció 'Bloom', ambientada en el món de la moda al final de la Segona Guerra Mundial als Estats Units, i que mostra els obstacles que les dones i els negres van haver de superar per fer-s'hi un lloc. El guió és obra de Callie Khouri, guanyadora de l'Oscar pel guió de la pel·lícula 'Thelma i Louise'.

Projectes amb valors

"Vam crear Higher Ground per aprofitar el poder d'explicar històries. No podríem estar més emocionats amb aquests projectes", ha explicat Barack Obama, que creu que les seves produccions per a Netflix "no només entretindran, sinó que educaran, ens connectaran i ens inspiraran a tots", perquè parlen de temes com "la raça, la classe, la democràcia i els drets civils". En aquest sentit, Michelle Obama afegeix que la col·lecció de títols que han començat a produir abasta "molts interessos i experiències diferents", però alhora formen una unitat perquè les històries que s'hi expliquen són "rellevants per a la vida quotidiana". "Pensem que hi ha alguna cosa per a cadascú: mares, pares, nens curiosos i qualsevol persona que senzillament busqui alguna cosa interessant i inspiradora per veure al final del dia", continua l'ex primera dama.

Segons el responsable de continguts de Netflix, Ted Sarandos, les produccions de Higher Ground "exemplifiquen els valors centrals" del matrimoni Obama. "L'amplitud del seu catàleg inicial, amb sèries, pel·lícules, documentals i formats infantils, demostra el seu compromís amb creadors diversos i veus úniques que ressonaran arreu del món entre els nostres subscriptors", afegeix.

Higher Ground va néixer amb l'objectiu de "crear continguts que personifiquin valors" com ara "l'esperit de lluita i el triomf; el fet de plantar cara a l'adversitat a través de la resiliència, la determinació i l'esperança; el descobriment de noves veus i històries que provoquin canvis, i la superació de les divisions per unir a tothom". Segons Netflix, els projectes seleccionats en aquesta primera fase "són un reflex d'aquests valors i un compromís amb la narrativa de qualitat".

stats