Mallorca Film Comission
Mèdia 02/12/2023

'La Nau', 'Llavors' i 'El Nido, entre els curtmetratges guardonats per la Mallorca Film Commission

Els premis reconeixen els curts que, pel seu contingut, autoria o localització, promocionen l'illa

ARA Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaLa Mallorca Film Commission ha atorgat els seus premis #MFCurtmetratges 2023, que reconeixen els curtmetratges que, pel seu contingut, autoria o localització, promocionen Mallorca. En una nota de premsa, el Consell ha recordat que el passat 4 de març, la Fundació Mallorca Turisme va publicar a través de la Mallorca Film Commission la seva nova convocatòria de premis a curtmetratges per reforçar la promoció de Mallorca a partir d'una fórmula alternativa, la creació audiovisual, la cultura, el talent.

Al tancament de la convocatòria hi havia un total de 13 sol·licituds presentades, acompanyades dels corresponents curtmetratges, que van ser visionats i puntuats per un jurat mixt (audiovisual i turístic). Van ser les valoracions d'aquest jurat les encarregades d'emetre quatre premis dobles per un valor total de 24.000 euros.

A més, les votacions del públic a través d'Instagram han atorgat un quart premi, el 'premi de les xarxes', per valor de 1.000 euros. Així, els curtmetratges guanyadors han estat La Nau, de Guillem Miró, i Llavors, d'Antoni Bestard. Després d'obtenir tots dos el primer premi, cadascun percebrà 1.500 euros. Mentrestant, els segons han estat per a Ben, de Miguel Ángel Durán, i Zama, de Miguel Ángel Marqués. Cadascun rebrà 3.500 euros. I els tercers per a El Nido, de David Ordinas, i Otomaniki, de Joan Bover. Cadascun s'endurà 2.000 euros de premi.

El curtmetratge Zama, de Miguel Ángel Marqués, s'ha aconseguit, a més, el 'premi de les xarxes', pel qual percebrà 1.000 euros més. Algunes peces continuen disponibles a l'Instagram de la Mallorca Film Commission, encara que molts ja han començat el seu recorregut per mostres i festivals, ajudant a través de les seves localitzacions, històries o interpretacions a mostrar Mallorca al món.

stats