Palma
Mèdia 20/07/2020

'National Geographic' es demana si el turisme massiu de Mallorca "podria canviar"

La revista dedica un extens reportatge amb fotografies de Pep Bonet al debat que s'obre arran de la pandèmia

1 min
Captura de pantalla del reportatge de 'National Geographic' sobre la Mallorca postcoronavirus.

La prestigiosa revista National Geographic analitza el futur turístic de Mallorca en un extens reportatge amb el títol: 'El turisme massiu ha inquietat Mallorca durant dècades. Podria canviar?'. L'article, il·lustrat amb imatges del conegut fotògraf mallorquí Pep Bonet, arranca del context que ha deixat la pandèmia de covid-19 i les conseqüències que ha tingut per a l'economia per obrir una reflexió sobre el futur turístic de l'illa.

Amb paraules de la directora general de Turisme del Govern, l'autor, Jen Rose Smith, recorda que 200.000 llocs de feina i prop d'un 35% de l'economia depenen del turisme, però Smith afegeix que per a molts illencs "el turisme és una benedicció econòmica que s'ha convertit en una llosa escruixidora". L'article recorda que el terme "balearització" el fan servir els investigadors en turisme per referir-se al desenvolupament fora control basat en els beneficis a curt termini més que no en la sostenibilitat.

El reportatge explica que durant el confinament alguns animals es varen deixar veure fora de zones on són habituals i ho posa en contrast amb les imatges habituals dels estius anteriors al d'aquest any. Fins i tot entra en el desenvolupament intencionat del turisme durant el règim feixista dels anys cinquanta i recorda la més recent explosió del turisme de creuers. El reportatge també dona veu als partidaris que la pandèmia pot ser una oportunitat per recuperar un turisme més en contacte amb la natura, incloent-hi l'observació d'aus, i les tradicions locals.

stats