Mèdia 05/02/2022

Mor el fotoperiodista Jordi Roviralta

La seva obra documenta tres dècades de periodisme gràfic a Catalunya

2 min
El foto periodista Jordi Roviralta a sobre d'un fanal de Passeig de Gràcia cobrint una manifestació

BarcelonaEl fotoperiodista Jordi Roviralta Alegria ha mort a conseqüència d'un càncer aquest dissabte a Barcelona, la ciutat on va néixer el 19 d'abril del 1966. Roviralta, que havia passat l'últim any lluitant contra la malaltia, s'havia dedicat a la fotografia des del principi de la seva carrera, cosa que l'havia portat a publicar en molts mitjans catalans. Definit com un fotoperiodista vocacional per part dels que el coneixien, Roviralta va fer una de les seves primeres cobertures per al Diari de Barcelona, on també va fer la seva primera portada. De la seva dilatada carrera també destaca el seu viatge com a freelance l'any 1994 a la Guerra de Bòsnia. Després de treballar molts anys per a El País i per a La Vanguardia, actualment era col·laborador de l'ARA. L'obra de Roviralta documenta tres dècades de periodisme gràfic a Catalunya.

Roviralta va exercir com a fotoperiodista dins de diversos àmbits del periodisme al llarg de la seva vida. Temes de societat, esports, premsa del cor o política van ser immortalitzats pel fotògraf, que és recordat amb gran estima pels seus companys de professió a Barcelona. En paraules del fotoperiodista David Oller, "era un bon company que sempre feia un favor a qui el necessitava". "Així com en ocasions hi ha confrontació entre alguns professionals i cadascú mira per ell, el Jordi era generós i sempre donava una foto a qui hagués fet tard i no la tingués. Tenia bona relació amb tothom", recorda Oller. "Era molt bon professional i estava sempre disponible", explica Oller, que confirma que no és llegenda que Roviralta sempre era "el primer que arribava als llocs" quan hi havia alguna cosa a cobrir.

El fotoperiodista era membre del Col·legi de Periodistes des de feia anys, i formava part del Grup de Fotoperiodistes de l'entitat. "La seva empenta, generositat, defensa de l'ofici i dels companys van ser sempre qualitats que el van acompanyar", recorden des del col·legi. "La Junta del Col·legi lamenta la seva pèrdua i envia el condol més sincer a la seva família, amics i companys", han expressat des de l'entitat aquesta tarda a través de Twitter.

stats