Pressupostos
Mèdia 08/11/2022

Manresa presenta un pressupost de 38 M per a IB3, i anuncia la possibilitat d'ajuntar tele i ràdio a Son Bugadelles

El creixement en 4 milions d'euros pretén donar resposta a una plantilla que passarà de 108 treballadors a gairebé 500

2 min
IB3 RÀDIO, FINS A ALGÈRIA 
 IB3 Ràdio hauria arribat a l'espai radioelèctric d'Algèria per una freqüència que emetia des de Ciutadella.

PalmaEl pressupost per a IB3 per al 2023 ascendeix a girebé 38 milions d'euros, i això suposa un augment de 4 milions en relació amb el pressupost d'enguany, segons ha anunciat el director general de l'ens, Andreu Manresa, a la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Parlament. Aquest creiexement ha de donar resposta, segons Manresa, al creixement de personal que experimentarà IB3 a partir de dia 1 de febrer del 2023, i arran de la internalització dels treballadors de les empreses subcontractades. "De 108 treballadors que té ara IB3, passarà a tenir-ne un nombre d'entre 450 i 500. Som conscient que no és un pressupost inflat com en temps de les piràmides, però sí que és realista i ajustat", ha afirmat el director general.

D'aquests 4 milions, Manresa ha afirmat que 1,5 milions aniran destinats al teixit de productores audivisuals de les Illes Balears; 200.000 euros serviran per crear la nova OTT d'IB3 (això és el servei de tranmissió lliure d'àudio i vídeo a través d'Internet); 900.000 euros serviran per comprar equipaments tècnics, perquè els que s'utilitzen ara són propietat de les empreses concessionàries, i un altre milió servirà per augmentar el salari dels treballadors segons l'augment de l'IPC, i segons l'acord a què s'arribà fa uns mesos entre l'equip directiu d'IB3 i el personal subcontractat per les empreses concessionàries.

Redaccions de ràdio i tele en un mateix espai

Manresa ha anunciat també una partida de 100.000 euros per elaborar un estudi per analitzar si el gran envelat que es troba a Son Bugadelles, ara infrautilitzat, pot esdevenir la redacció conjunta dels serveis informatius de televisió i també de la ràdio. La redacció dels serveis informatius de ràdio es troben ara mateix en uns baixos d'un edifici de l'IBAVI al carrer de Manuel Azaña de Palma. Això suposaria que els treballadors que cada dia fan feina dins Palma, s'haurien de traslladar al polígon de Calvià. "És una anomalia que les redaccions d'informatius de ràdio i tele estiguin separades des del seu naixament. Allò ideal seria que compartissin espai. Aquest estudi es finançarà amb fons del Govern per a la formació, i també es determinarà si és possible integrar ràdio i tele aquí mateix", ha manifestat Manresa.

"Tenir dues redaccions separades és una situació anòmala, poc operativa i que fa multiplicar els costos. Si estiguessin en un sol centre seria més eficaç", ha assegurat el director general d'IB3 a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos.

stats