Intel·ligència artificial

L'empresa de ChatGPT ja permet crear vídeos a partir de text (i són molt realistes)

OpenAI ha presentat Sora, un model d'IA que permet crear escenes amb gran detall

Andreu Busquets Juliachs
1 min
Dona caminant per Tokio

BarcelonaOpenAI va presentar aquest dijous el seu nou model d'intel·ligència artificial, Sora. L'empresa tecnològica ha destacat que aquesta nova eina és capaç "de generar escenes complexes amb múltiples personatges, tipus específics de moviment i detalls precisos del subjecte i el fons". A més, també entén com els objectes "existeixen en el món físic". Aquests són alguns dels exemples que ha penjat la mateixa empresa per mostrar la infinitat de vídeos que es poden generar a partir d'una consigna específica.

Per ara, Sora està sent estudiada per un equip de red teamers (denominació en anglès per al grup de persones que s'encarrega de millorar la ciberseguretat dels nous productes tecnològics) que està avaluant el model de cara a possibles danys i riscos. Aquesta eina ha estat enviada també a diversos artistes visuals, dissenyadors i directors de cine perquè puguin donar-ne un feedback i ajudin a millorar-la perquè sigui més senzilla d'utilitzar pels professionals.

Aquest model, encara que sembli molt avançat, encara té algunes debilitats. Segons aclareix OpenAI, "pot tenir problemes amb la simulació exacta de la física d'una escena complexa i pot no entendre casos específics de causa i efecte. Per exemple, una persona pot fer una mossegada d'una galeta però després la galeta pot no tenir una marca de mossegada". En el cas d'aquest vídeo es veu com la dona estirada al llit té tres braços.

stats