Polèmica

L''APM?' demana disculpes per haver entrevistat en castellà la mallorquina Concha Buika

El director del programa ha reconegut que es van equivocar quan van decidir no fer l'entrevista en català, llengua que parla la jurat d''Operación Triunfo'

2 min
El vídeo de l''APM?'

BarcelonaEl programa APM?, de TV3, ha demanat disculpes públicament per haver entrevistat la cantant mallorquina Concha Buika en castellà, una conversa que està penjada a les xarxes socials del programa però que no es va emetre per la televisió. En el vídeo, que està subtitulat en català, es pot veure la reportera Xènia Casado parlant en castellà amb Buika, que actualment és membre del jurat d'Operación Triunfo, que s'emet a Amazon. El director de l'APM?, Aniol Florensa, ha emès un comunicat en què explica que es responsabilitza "plenament i únicament de l'error d'entrevistar Concha Buika en castellà".

L'entrevista de l'APM? es va filmar al backstage del talent show. "Aquell dia [Concha Buika] era al rodatge i es va optar per fer les preguntes en castellà perquè al seu costat acompanyant-la hi havia dos altres membres del jurat d'Operación Triunfo i no entenien el català. Finalment, però, vaig decidir deixar el seu contingut fora del muntatge final per qüestions que afectaven el ritme del fragment", detalla Florensa. En el vídeo, Casado li demana a Buika que valori els seus companys de jurat, el productor navarrès Pablo Rouss i la periodista musical madrilenya Cris Regatero.

Florensa reconeix que la decisió no va ser l'encertada. "Com aquest, hem comès altres errors que poden trobar l'excusa en la rutina dels rodatges, en la priorització de la comoditat dels entrevistats i entrevistades o en el fet de prioritzar la qualitat del contingut. Tanmateix, res d'això no justifica cap dels nostres errors", explica. El director de l'APM? acaba el comunicat amb un compromís per esforçar-se a treballar "per la normalització lingüística del català en totes les seves formes i en tots els seus canals".

El mateix dia que es va rodar l'entrevista a Buika també se'n va gravar una altra amb la també mallorquina Chenoa, presentadora d'aquesta edició d'Operación Triunfo. En aquest cas, però, és en català. A diferència del cas de Buika, Chenoa no estava acompanyada de ningú més en el moment de l'entrevista.

stats