'El juego del calamar', la sèrie més googlejada del 2021

L'empresa ha donat a conèixer una llista dels termes més buscats durant l'any 2021, entre els quals destaca la ficció sud-coreana

Àngel Català
2 min
Escena de la ficció

BarcelonaEl juego del calamar assoleix una nova fita, aquest cop a Google. I és que, com no podia ser d'una altra manera, la ficció sud-coreana de Netflix s'ha posicionat com el títol més buscat del popular cercador en la categoria de sèries, seguida per Los Bridgerton, WandaVision, Cobra Kai o Loki. Aquest dimecres, el gegant tecnològic va donar a conèixer a través de Google Trends les llistes de cerca més populars de l'any a escala mundial de temàtiques com ara televisió, esports, notícies, videojocs, pel·lícules o sèries. A més, la sèrie ha aconseguit posicionar-se com el terme número 9 en el top 10 dels més googlejats, per damunt del raper DMX, mort a l'abril.

Després de convertir-se en la sèrie més vista de Netflix, no és d'estranyar que El juego del calamar gaudeixi d'aquesta posició. Segons informa el mateix Google, aquestes llistes es basen en els termes de cerca que aquest any han generat el repunt més gran en comparació amb l'any anterior. Entre els dies 3 i 9 d'octubre, el terme Squid Game, el títol de la sèrie en anglès, va assolir un pic que es va anar prolongant durant tot el mes. Curiosament, Mongòlia i Azerbaidjan són les regions on més s'han cercat les dues paraules, segons les dades que ofereix Trends. A Corea del Sud, el seu país d'origen, és el tercer concepte més popular. Les consultes solen estar relacionades amb el càsting de la sèrie, novetats sobre la segona temporada o com trobar les icòniques peces de vestir.

Per la seva banda, Marvel ha assolit el pòdium en la categoria de pel·lícules. La recentment estrenada Eternals és la pel·lícula més cercada de l'any, seguida de Viuda Negra i Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos, que han ocupat un lloc molt destacat a la llista. L'actor britànic Alec Baldwin capitaneja les llistes d'actors i gent a escala mundial, després de matar accidentalment la directora de fotografia de la pel·lícula Rust durant un rodatge.

stats