Nou format

Jordi González, l'arma de TVE contra les tardes d'Ana Rosa Quintana

El nou magazín es titularà 'La plaza de La 1'

2 min
Jordi González, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDesprés de dues dècades vinculat a Mediaset, Jordi González ha saltat aquest estiu cap a La 1, cadena on sembla que es quedarà una llarga temporada. Segons ha avançat en exclusiva Yotele, després d'encarregar-se de presentar el debat de Lazos de sangre, el català assumirà el nou projecte de la televisió pública per a les tardes del curs regular. D'aquesta manera, González es convertirà en competidor d'Ana Rosa Quintana, que a partir del setembre es posarà al capdavant del magazín de sobretaula de Telecinco, i de Sonsoles Ónega, que encapçala Y ahora Sonsoles, a Antena 3.

Yotele detalla que el nou format es dirà La plaza de La 1 i es farà en directe des de l'estudi 1 de Prado del Rey (Madrid) de dilluns a divendres. Això encaixaria dins l'acord que la corporació pública va signar amb els sindicats per frenar l'externalització que incloïa el compromís d'estrenar el 25 de setembre una franja de producció interna. La intenció de TVE és que el nou programa s'emeti just després de les sèries de sobretaula La promesa i Salón de té La Moderna. Així i tot, encara està pendent de saber-se a quina hora exacta s'emetrà el programa.

Una de les singularitats del nou programa és que comptarà amb una taula d'anàlisi de l'actualitat que estarà formada exclusivament per dones, provinents de diferents àmbits culturals i socials. El director del format serà Jorge Vázquez, professional de la casa que ha liderat projectes com La noche del Benidorm Fest i Mejor contigo.

El magazín de tarda no és l'únic projecte que prepara RTVE per a la nova temporada. També està confeccionant un programa matinal que es dirà Mañaneros i anirà a càrrec de Jaime Cantizano.

La guerra pel lideratge de les tardes

El pas d'Ana Rosa Quintana a la franja de la tarda de Telecinco ha obert la veda de la guerra per aconseguir el lideratge d'aquest horari. A banda de Telecinco, Antena 3 i La 1, tant La Sexta com Cuatro mantindran els formats de la temporada anterior. La segona cadena d'Atresmedia seguirà amb Más vale tarde, amb Cristina Pardo i Iñaki López, mentre que la segona de Mediaset continuarà amb Cuatro al día. Aquest programa, però, canviarà de presentadora, ja que Ana Terradillos passa a Telecinco per presentar La mirada crítica, que s'emet al matí.

Jordi González no és una cara nova a TVE. El periodista català va començar la seva carrera televisiva a TVE Catalunya el 1988 presentant l'espai La palmera. A la pública espanyola també ha fet altres programes com 3x4 o La escalera mecánica. Però si per alguna cosa destaca la trajectòria de González és per haver impulsat formats considerats innovadors com Les 1.000 i una, el primer late show de TV3.

stats