Ràdio

Javier Cárdenas acusa Pedro Sánchez de ser el responsable del seu acomiadament

El presentador assegura que Europa FM l'ha fet fora per pressions polítiques

A.P.
2 min
Cárdenas ja va ser apartat de TVE per les polèmiques del seu programa.

Javier Cárdenas, presentador fins aquest dilluns del matinal d'Europa FM Levántate y Cárdenas, ha acusat directament la Moncloa d'estar darrere de la cancel·lació fulminant del seu programa, que va tenir lloc ahir. En un vídeo publicat al seu perfil d'Instagram, Cárdenas assegura que el seu acomiadament només s'entén com a resposta a pressions polítiques. "Fa qüestió d'un any la cadena ja em va dir que deixés de fer crítiques polítiques perquè des de la Moncloa havien fet advertències molt serioses", explica el polèmic presentador, que obvia el descens estrepitós de les audiències del programa. L'abril del 2017 l'Estudi General de Mitjans li atorgava 1.119.000 oients. Quatre anys després, el seu seguiment s'havia reduït a menys de la meitat: 470.000 fidels.

En el vídeo, Cárdenas continua explicant que va respondre a la direcció de la cadena que no ho faria. "Davant de la situació tan complicada que hi ha a Espanya, jo no em podia callar. És evident que, amb la quantitat de diners que Pedro Sánchez ha posat a Atresmedia i a la resta de mitjans del grup, no ho ha fet gratis", diu Cárdenas, en referència a les ajudes econòmiques a mitjans privats que el govern socialista va aprovar per fer front a la crisi del coronavirus. El presentador afegeix que el director de l'emissora li va confessar que ell "no seria l'únic a caure". A més, Cárdenas es queixa que la direcció no els va deixar acomiadar-se de l'audiència.

Javier Cárdenas és una comunicador polèmic ja des de la seva etapa a Crónicas marcianas. En els últims anys ha protagonitzat diversos escàndols tant per les seves idees polítiques com per les seves opinions sobre matèries sensibles com les vacunes o la promoció d'un fals remei contra el covid. Abans del seu acomiadament d'Europa FM, Cárdenas també va tenir una sortida precipitada de La 1, on va presentar l'access prime time Hora punta.

stats