Mèdia
Mèdia 09/05/2023

IB3 estrena el pòdcast 'Campeón': la història de Toni Pla, un dels personatges més controvertits de la música alternativa a Mallorca

Joan Cabot, Premi Ciutat de Palma de Periodisme, n'és el creador

ARA Balears
1 min
IB3 estrena aquest dimarts el pòdcast 'Campeón'.

PalmaIB3 Ràdio estrena un nou pòdcast. Aquest dimarts a les 16 hores estarà disponible Campeón, un relat de quatre capítols sobre la vida de Toni Pla, un dels personatges més controvertits de la música alternativa a Mallorca durant els anys 90 i 2000. El periodista Joan Cabot, Premi Ciutat de Palma, és el creador d'aquest producte sonor que s'endinsa en la vida, a vegades quixotesca, d'aquest promotor musical que va dur per primer cop a Espanya The Strokes i va fer tocar Oasis a Calvià l'any 2002, al primer festival de gran format que va tenir Mallorca, Isladencanta.

Alguns encara el consideren un heroi; altres, un mentider patològic. D'una banda, Toni Pla era capaç d'aconseguir èxits professionals. D'un altre, anava deixant una muntanya de problemes que cada vegada es feien més grossos: factures sense pagar i un grapat de mitges veritats que varen acabar convertides en una bolla de neu de mentides. Fins l'any 2018, que va desaparèixer de l'illa. Avui dia ningú no sap on és.

D'aquesta manera, amb aquest pòdcast es reconstrueix la seva vida a través d'entrevistes i testimonis amb les persones que el varen conèixer. "Es teixeix la biografia d'una figura central en la recent història musical de l'illa de l'única manera possible per aproximar-se a alguna cosa semblant a la veritat", assenyala IB3.

stats